Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi Projesi onaylandı

2017-2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısına başvuran Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu ve Trakya Üniversitesi'nin "Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi" projesi o

GÜNDEM 11.04.2018 14:24:00 0
Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi Projesi onaylandı

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç.Dr.Utku Güner’in proje yürütücüsü olduğu kadroda Prof.Dr.Murat Yurtcan, Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Kaya, Doktor Öğretim Üyesi Necmettin Güler, Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu’ndan okul müdürü Mustafa Elibol, proje eğitmenleri Aslıhan Dikmen, Rukiye Demir, Kahraman Burak Sancak, Ali Ay, Nevin Elibol, Ayşe Karaman, Yeliz Sancak, Canan Tiber, Cansu Dumlu ve sağlık personeli Elif Güllü yer alıyor.

 

 

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DE DESTEK VERİYOR

 

Hazırlanan projeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Kırklareli Şubesi de ayni olarak destek veriyor. Projenin amacının Silivri genelindeki ortaöğretim öğrencilerine yönelik Yıldız Dağları Doğa Eğitim Merkezi'nde 5 günlük Doğa Eğitimi'nin gerçekleştirilmesi olduğunu belirten yetkililer “hedef kitle olarak Silivri’de 7. ve 8.sınıfta  öğrenim gören 24 ortaokul öğrencisi seçilecek. Yıldız Dağları Doğa Kampı Projesi, doğayla temas etmek suretiyle doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik edecek, farklı etkinliklerle multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisini kazandırmayı hedefliyor. Bu yaklaşımla doğa eğitim merkezinde eğitimler uygulamalı, kapalı mekanlardan ziyade açık alanlarda ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Öğrencilere doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenlenecek, çocukların biyolojik çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmeleri sağlanacak. Seçilen öğrenciler herhangi bir ücret ödemeden Kırklareli Dereköy Doğa Eğitim Merkezi'nde 18 -22 Haziran tarihleri arasında doğa eğitimlerini gerçekleştirecekler” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU