Aşık Veysel'in adı Süleymanpaşa'da yaşayacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Değirmenaltı Mahallesi'nde açılan Bisanthe Tasarım ve Sanat Galerisi, üçüncü sergisine ev sahipliği yapıyor. Halk ozanı Aşık Veysel temalı eserlerden oluşan

GÜNDEM 9.04.2018 11:15:00 0
Aşık Veysel

Ressam Funda İyce Tuncel’e ait eserlerin sergilendiği Aşık’ın Aşkı sergisine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılış kokteyline Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Sanatçı Funda İyce Tuncel’in yanı sıra Aşık Veysel’in torunu ve Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Gündüz Şatıroğlu da onur konuğu olarak katıldı.

 

 

BİR AY AÇIK KALACAK

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat serginin açılında yaptığı konuşmada “Bisanthe Tasarım ve Sanat Galerisi, üçüncü sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçımız Funda Hanım, Aşık Veysel temalı bir sergi ile bizlerle. Bugün aramızda büyük usta Aşık Veysel’in torunu Gündüz Hanım da bulunuyor. Kendisi Tekirdağ’a artık daha sık gelecek. Kalp kalbe karşıymış. Bizim farklı konsepte sahip bir Aşık Veysel Parkı projemiz var. Vatandaşlarımız bu parkta bulunan banklara oturduklarında onları Aşık Veysel’in türküleri karşılayacak. Bu parkla büyük ozanımız Süleymanpaşa’da yaşayacak. Aşık Veysel, bir ay boyunca sanatseverler için Süleymanpaşa’da olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Funda İyce Tuncel de, Süleymanpaşa’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aşık Veysel Kültür Derneği ile önemli projelerde işbirliği yaptıklarını belirten Tuncel, bu serginin de aynı işbirliğinin ürünü olduğunu söyledi. Aşık’ın Aşkı sergisi, bir ay boyunca Bisanthe Tasarım ve Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

 

Haber / Ayşenur AYDIN