Adı, okullarda yaşayacak

Nurullah Narin Ortaokulu'nda hayırsever Kemal Kaya'nın makine mühendisi oğlu Mehmet Tunca kaya anısına donattığı bilişim teknolojileri sınıfının açılışı yapıldı. AçılıÅ

GÜNDEM 6.04.2018 17:36:00 0
Adı, okullarda yaşayacak

Makine Mühendisi Mehmet Tunca Kaya anısına babası Kemal Kaya tarafından  “Bir Sınıf Donat Adını Yaşat” projesi kapsamında Nurullah Narin Ortaokulu’nda donatılan Bilişim Teknolojileri Sınıfı saat 15:00’da düzenlenen törenle açıldı.

 

 

OĞLU ANISINA DONATTI

 

Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, hayırsever Kemal kaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç, “Okulumuz Bilişim Sınıfı Hayırsever Soner Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu başkanı Kemal Kaya tarafından 25 adet Notebook bilgisayar ve Robotik Malzemelerle Bilişim Teknolojilerine meraklı, bunu kullanan vefat eden oğulları Makine Mühendisi Mehmet Tunca Kaya anısına 60 bin TL harcanarak yenilenip donatıldı” dedi.

 

 

“BAĞIMSIZ OLARAK AÇMAK İSTİYORUZ”

 

Hazırladıkları sınıfı, ek bina yapıldığında kodlama ve robotik 'STEM' atölyesine dönüştürüp, geliştirip bilişim teknolojileri sınıfından bağımsız olarak açmak istediklerini kaydeden Dinç “Bu konuda da okulumuzdan yardımlarını esirgemeyen Kemal Kaya beyden yardımlarını talep edeceğiz” dedi. Okula alınan bu robotik araç ve gereçler kullanılarak neler yapılabileceği konusunda da bilgi veren Dinç “Hazırlanan bu sınıfta kodlama yapabilirsiniz, çevresiyle etkileşim içinde olan robotlar ve sistemler tasarlayabilirsiniz. Elektronik bilgisi ve biraz programlama öğrenerek günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz birçok ürünü geliştirebilir, tasarlayabilirsiniz. Yürüyen ışık uyarı sistemleri motorlarla robotik kol, uzaktan kontrollü engelden kaçan araba, alarm ve güvenlik sistemleri, otomatik açılıp kapanan cihazlar, akıllı ev ve cihaz otomasyonlarının gelişiminde kullanabilirsiniz. Bu sistem ayrıca bilim, teknoloji, mühendislik, matematik öğrenmek için sınırsız olanaklar sağlar. Sürükle ve bırak grafiksel programlama yazılımı, engel önleme arabası, çizgi izleyen araç, uzaktan kumandalı araba gibi çeşitli temel önceden monte edilmiş seçeneklerle birlikte, balon patlaması oyunu, futbol oynama, sumo benzeri gibi birden fazla oyunda kullanabilirsiniz. Örümcek robot, dans eden robot, ses ve ışık ile kontrol edilen robot, robot kol ve arazi robot tankı yapabilirsiniz. Bu saydıklarımızın dışında değişik araç gereçler tasarlayıp, bunlar için kodlama yapabilirsiniz” dedi.

 

 

'TEKİRDAĞ KODLUYOR' PROJESİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

 

Amaçlarının öğrencileri, bunları kullanarak, teknolojik beceriler ile donatıp, gelişen teknoloji ile uyumlu bireyler haline getirmek olduğunu kaydeden Okul Müdürü Dinç “Bunları kullanarak fen, matematik, mühendislik öğrenmelerinin önünü açmak, en önemlisi kodlamayı öğreterek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün hazırlamış olduğu 'Tekirdağ Kodluyor' projesine katkı sağlamak istiyoruz. Bize yaptığı bağışla bu konuda destek olan Kemal Kaya ve ailesine okulum adına teşekkür ederim. Bu sınıftan yararlanacak olan öğrencilerimiz, kardeşimiz  Makine Mühendisi Mehmet Tunca Kaya için dua edecek ve onu şükranla anacaktır” dedi.

 

 

“ÜRETEN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Hayırsever Kemal Kaya da “İnşallah Gençlerimiz buradan alacakları eğitimle Türk bilimine faydalı olurlar. Oğlumuzun adıyla bu projeyi devam ettireceğiz. Oğlum makine mühendisiydi ve bu mesleği çok seviyordu. Anısını bu proje ile devam ettireceğiz” dedi. Açılışta konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise “Bugün bizim için son derece anlamlı bir gün. Sabah Ergene’de bir okulumuzun temel atma törenini gerçekleştirdik. Şimdi de burada güzel bir atölyenin açılışı için bir araya geldik. Hayırseverimize, emeği geçen okul müdürümüze, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. bizim için bu önemli bir proje. Amacımız sadece tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmek. Bilgiyi üreten nesiller yetişsin istiyoruz” dedi.

 

 

“GELECEĞİNİZİ KODLAYIN”

 

İçerisinde bulunduğumuz çağın teknoloji çağı olduğunu, hızlı bir şekilde değiştiğini ve yenilendiğini kaydeden Ulusan “Bizim de geleceğimizin teminatı olan, gözlerinden ışık eksilmesin diye dua ettiğimiz çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde ve en güzel şekilde hazırlayabilmek temennimiz. Onları geleceğe hazırlama gayreti içerisindeyiz. İçerisinde bulunduğumuz çağ kod okuryazarlığı olarak geçiyor. Biz de çocuklarımıza geleceğinizi kodlayın diyoruz. Bu kodlama atölyesinde inşallah onların geleceğe dönük eğitim öğretimleri çok daha iyi bir şekilde devam eder diye umut ediyoruz. Hayırseverimize de bu okulumuza kazandırdığı atölye ve şimdiden bize vaat ettiği Hacı İlbey Okulundaki atölye için de teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

 

“DAHA İYİ NOKTALARA GELİYORUZ”

 

Tekirdağ’ın eğitim öğretim açısından her geçen gün daha iyi noktaya geldiğini kaydeden Ulusan “Hem fiziki açıdan hem de fiziki ortamların iyileşmesi ile beraber akademik başarı anlamında her geçen gün daha iyi noktalara geliyoruz. Derdimiz çok ama hayırseverlerimiz de çok. Onlara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. Kurdele kesiminin ardından Nurullah Narin Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Enver Sarı ve Tülay Sarıkaya atölye ve atölyede yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU