Dünyada ve Türkiye'de gübre piyasaları

Namık Kemal Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Dünya'da ve Türkiye'de Gübre Piyasaları" konulu konferansa konuşmacı olarak GÃ?

GÜNDEM 6.04.2018 17:22:00 0
Dünyada ve Türkiye

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ile öğrencilerin katıldığı konferansta konuşan Fuat Kalkan, “Gıda, giyim ve enerji ihtiyacı artarken tarımsal alanların azalması, tarımsal üretimde birim alandan maksimum verimliliği zorunlu kıldı. Tarımsal üretimi etkileyen diğer faktörler uygun olduğunda kimyevi gübre, verim ve kalite artışını en çok destekleyen girdi” dedi.

 

 

“KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ GEREKİYOR”

 

Kalkan, konferansta Temel göstergelerle Dünya’da ve Türkiye’de gübre sektörü hakkında bilgi verirken mevcut durum değerlendirmesi yaptı. Türkiye’deki toplam 180 civarında üniversitenin 31’inde Ziraat Fakültesi olduğunu söyleyen Kalkan, “Her yıl ziraat fakültelerinin farklı bölümlerinden yüzlerce ziraat mühendisi mezun oluyor. Ziraat mühendislerinin iyi bir iş ve kariyer elde etmek için eğitimin yanında kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN