Trafik Eğitim Parkı'nın temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların uygulamalı trafik eğitimi alabilmesi için yapılacak olan Trafik Eğitim Parkı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

GÜNDEM 5.04.2018 18:09:00 0
Trafik Eğitim Parkı

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün “Projemiz Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığının Çocuk Trafik Eğitimi Yönetmeliğine uygun olarak hazırlandı. Sözleşmeye göre buranın 6 ay içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Ama ihaleyi alan firma ile yaptığımız görüşmelerde çok daha öncesinde tamamlanacağına dair söz aldık. Bu alan içerisinde 7 adet ufak ufak bina olacak. Bu binaların hepsinin toplam alanı, aşağı-yukarı 500 metrekare. Tesisin içerisinde maket olarak, küçük ölçekte hastane, postane, idari bina, eğitim binaları, depo, amfi tiyatro, güvenlik kabini, gözetleme kulesi, çevre duvarları ve çitleri, sert zeminler ve asfalt yollar olacak” dedi. Kazaların yüzde 89,6’sının sürücü hatalarından kaynaklandığını dile getiren Gürcün “Yüzde 8,7’si yaya kusurlarından, geriye kalan kısmı ise yol, taşıt gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Bu yatırım geleceğe yapılacak bir yatırımdır. Bu Trafik Eğitim Parkımız, okul öncesi çocuklarımız, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızın trafik eğitimini uygulamalı olarak yapılan bir yatırım” dedi.

 

 

“TRAFİK SORUNLARI DA ARTIYOR”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da “Çorlu’da her sene nüfus 10 bin artıyor. Amacımız; Tekirdağ’ın tüm nüfusuna kaliteli hizmet götürebilmektir. Hem Çorlu Belediyesi olarak bizim yaptığımız yatırımlar, hem de Büyükşehir Belediyemizin Çorlu’muza yaptığı yatırımlarla ilçede önemli mesafeler kat ettik. Burası gerçekten de Çorlu’muz için çok önemli bir yatırım. Buraya Çorlu’nun her tarafından öğrencilerimiz gelerek uygulamalı trafik eğitimi alacak” dedi. Trafik Eğitim Parkı konusunda büyük uğraş verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Akbayrak da “Bu yatırım KDV dahil olmak üzere yaklaşık 2 milyon TL’lik bir yatırım. Bugün trafik kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğunu maalesef acı örnekleriyle görüyoruz. Burada yapacağımız eğitimlerle Milli Eğitim Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde, gençlerimizi ve çocuklarımızı eğiteceğiz. Tesisimiz bittiğinde burada çok amaçlı hizmetlerimizi görmüş olacağız. Tekirdağ’ın geneli son 4 yılda çok büyüdü. 4 yıl önce göreve geldiğimizde 800 binlerde olan nüfus, bugün 1 milyonu aştı. Nüfus artışının çok yaşandığı bölgelerde trafik sorunları da doğru orantıda artıyor. O anlamda bu yatırım, yerinde ve gerekli bir yatırım” dedi. Konuşmaların ardından Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nın temeli, geniş katılımla, büyük coşku eşliğinde atıldı.  

 

Haber / Menşure KARDEŞ