Devam eden çalışmaları inceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, inşaat çalışmaları devam eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Atölye Binasını inceleyerek çalışmalar hak

GÜNDEM 3.04.2018 13:22:00 0
Devam eden çalışmaları inceledi

Yetkililer “3 adet makine ikmal deposu alanına sahip olacak Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yeni Atölye Binasının toplam inşaat alanı da 15 bin 708 metrekare olacak. Bina içerisinde ofis ve otopark alanı da bulunacak. Atölye binasının önümüzdeki mayıs ayı sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor” dedi.

 

 

TERMİNALİ İNCELEDİ

 

İnşaat çalışmaları devam eden atölye binasında incelemelerde bulunan Başkan Kadir Albayrak, son durumu yerinde inceleyerek görevli personelden bilgi aldı. Albayrak, Süleymanpaşa’da yapımı devam eden Yeni Otobüs Terminali'nde de incelemelerde bulundu. Albayrak “15 bin metre kapalı alan, 20 bin metre de açık alanı bulunan yeni Otobüs Terminali, 1 ana bina ve bir otopark alanı olmak üzere 2 yapıdan oluşacak. Terminalde bilet satış ofisleri, firma odaları, restoran, kafeterya, 150 kişilik konferans salonu, sığınak ve mekanik alanlar bulunacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Süleymanpaşa hak ettiği kapasitede bir terminale kavuşacak” dedi.

 

 

TOPTANCI HALİ’NDE İNCELEME YAPTI

 

Aydoğdu Mahallesi'nde devam eden üstyapı çalışmaları ve Perşembe Pazarının da kurulduğu Ruşen Güneş Sokak'taki yol, tretuvar ve kanal çalışmalarını da inceleyen Albayrak, Süleymanpaşa’da bulunan ve inşaat çalışmaları devam eden Su Ürünleri Toptancı Hali'nde incelemelerde bulunarak son durum hakkında bilgi aldı. 5 bin 272 metre alan üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Su Ürünleri Toptancı Hali’nin, 2 kat ve bir bodrumdan oluştuğunu söyleyen Albayrak “Su Ürünleri Toptancı Hali içerisinde, 10 adet 32 metre karelik soğuk hava deposu, 10 adet 20 metrekarelik büro, buz imal odaları, buz depoları, 140 metrekarelik ürün kabul salonu, yine 140 metrekarelik ürün çıkış salonu, 2 bin 440 metrekarelik otopark ve 1 adet de 120 metrekarelik restoran yer alıyor. Tesisin önümüzdeki temmuz ayında tamamlanması bekleniyor” dedi.

 

 

EKİM AYINA DOĞRU TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

 

İnşaat çalışmaları devam eden Toptancı Sebze Meyve Hali'ni ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Albayrak “Toptancı Sebze Meyve Hali, idari bina, güvenlik ve kantar binası, sandık deposu olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor. Hal binasında, 30 adet dükkan, satış alanı, çay ocağı gibi bölümler yer alıyor. İdari binada, yönetici odaları, zabıta birimleri, ilk yardım birimi, mescit, toplantı odası, yemekhane ve mutfak yer alıyor. Toptancı Sebze Meyve Hali'nin en geç Ekim ayına doğru tamamlanması bekleniyor” dedi. Hayrabolu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve inşaat çalışmaları devam eden Hayrabolu Yeraltı Otoparkı ve Peyzaj Düzenleme Alanı'nı da inceleyen Albayrak, otoparkın Hayrabolu’ya yakışır bir tesis olacağını belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ