Seçim tekrarlanacak

1 Nisan'da yapılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ardından, mavi grubunun adayı Rahmi Yılmaz'ın avukatı aracılığı ile 7 grup için yaptığı itirazı değerlendiren Ã

GÜNDEM 3.04.2018 11:42:00 0
Seçim tekrarlanacak

Mavi grubun adayı Rahmi Yılmaz, 7 grupta seçimlere itiraz etmişti. Yılmaz’ın avukatı aracılığı ile yaptığı itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, TOBB ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmeliğin 18’inci maddesinde “imza sirkülerinin askı veya noter tasdikli suretin veya ticaret sicil müdürlüğünden 90 gün içerisinde alınmış yetki belgesinin oy kullanma esnasında ibrazı gerekir” hükmüne karşın sandık kurulunda sayılan bu belgelerden biri olmayan ‘36928 nolu tescil talepnamesi’ adında bir belge ile oy kullanıldığı, bu durumun da adı geçen grupta geçerli oy sayısının ilgili grupta seçime katılan adaylara dağılımı yapıldığında, bu durumun seçim sonuçlarına etki edebileceğini değerlendirerek,  seçimlerin ve demokrasinin ana ilkesi olan eşitlik ve seçmen iradesinin sandığa yansımasının gereği olarak 8. Meslek Grubunun tüm organlarında seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

 

 

1 OYLA KAZANMIŞTI

 

181 seçmenin bulunduğu 8. Meslek Grubunda 97 seçme oy kullanmış, mavi listenin 48 oyuna karşı sarı liste 49 alarak 1 oyla grubu kazanmıştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU