Albayrak 4 yılını değerlendirdi

30 Mart 2014 Yerel Seçiminin 4. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Sevdamız Tekirdağ" diyerek çıktığımız hizmet yol

GÜNDEM 30.03.2018 13:18:00 0
Albayrak 4 yılını değerlendirdi

Yatırım yaptıkları en önemli alanlardan birinin altyapı olduğunu kaydeden Albayrak “Göreve geldiğimiz tarihte büyükşehir statüsünde olan kentler arasında altyapı sorunları en büyük olan il Tekirdağ'dı. Hayata geçirdiğimiz dev projeler sayesinde bu sorunu büyük ölçüde çözdük. Dört yılda 500 milyon TL'lik maliyetle toplam 2.045 kilometre altyapı yaptık. Yeni arıtma tesisleri inşa ettik. Mevcut tesislerin ise kapasitelerini arttırdık. Böylece evsel atıksulardan kaynaklanan çevresel kirliliğin azalmasını sağladık. Marmara Denizimiz özlediğimiz temiz günlerine kavuşuyor. Mavi Bayraklı sahillerimizin sayısının dörde yükselmiş olması bunun en somut göstergesidir” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞ’A ÇAĞ ATLATAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

 

Tekirdağ'a çağ atlatan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Albayrak “Eğitime en büyük desteği veren Büyükşehir Belediyesiyiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimizin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda 11 İlçeye 11 Okul projemizi hayata geçirdik. İnşa ettiğimiz okulların 10'unu eğitim ve öğretime kazandırdık. 11'inci okulumuzu da en kısa zamanda tamamlayarak devir teslimini gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak örnek projelerimizden biri Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projemizdir. Ekmeğini topraktan çıkaran çiftçilerimiz ve zor şartlarda çalışan yetiştiricilerimize eğitim veriyor, üretim faaliyetlerine destek veriyoruz” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞ DEPREME HAZIR”

 

Süleymanpaşa ve Şarköy’de bulunan tarihi yapıların restorasyonunu kapsayan Miras Atölyesi I ve II projelerinin, Ankara'da düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışması'nda 1'incilik ödülüne layık görüldüğünü belirten Albayrak “Ödül alan bir başka projemiz "Yardıma Uzanan İlk El" projesidir. "Afet Sonrası Altın Saatler" olarak kabul edilen ilk 72 saatlik sürede Tekirdağ'ın afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesini sağlayan bu proje, halktan olumlu tepkiler aldı ve Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Ödülü'ne layık görüldü. Günümüz itibariyle Tekirdağ depreme hazırdır” dedi. Nüfusu 1 milyonu aşan Tekirdağ’ın her geçen yıl daha yaşanabilir bir kent haline geldiğini kaydeden Albayrak “Tekirdağ sevdalıları olarak el ele verip önümüzdeki süreçte de hizmet yolunda gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Şuna yürekten inanıyorum ki, Büyükşehir Belediyemizin 2. ve 3. dönemlerinde Tekirdağ, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelecektir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ