Büyük Birlik Partisi'nde Demir dönemi

Görevden alınan Murat Yürük'ün yerine, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı'na Cengiz Demir getirildi. İlçe Başkanlığını Demir'e tebliğ eden BBP TekirdaÄ

GÜNDEM 29.03.2018 13:27:00 0
Büyük Birlik Partisi

Görevden alınan Murat Yürük’ün yerine, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na Cengiz Demir getirildi.

 

 

İLÇE BAŞKANLIĞI TEBLİĞ EDİLDİ

2009 yılından beri camianın içinde olan, 2011-2013 yılları arasında Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanlığı yapan, sonrasında ilçe başkan yardımcısı olarak görev alan ve son olarak İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cengiz Demir, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı oldu. Demir’e görev dün akşam saat 20:00’da parti binasında düzenlenen toplantıda İl Başkanı Turan Demircan tarafından tebliğ edildi.

 

 

“PARTİMİZİN TEK TARTIŞILMAZIDIR”

Toplantıda konuşan Turan Demircan, “Büyük Birlik Partisi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu tarafından 25 yıl önce Türk siyasi hareketine dahil edilmiş ve büyük ideallerle gelmiş olan bir partidir. Partimiz kurulduğu günden bu yana dürüst siyasetle ve özellikle lideriyle birlikte ülkenin her zaman menfaatlerinin olduğu her alanda her zaman en önde olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu yaşadı ve vefatıyla birlikte de partisi hala devam etmekte, her zaman onursal liderimizdir, partimizin tek tartışılmazıdır. En son 25 Mart Pazar günü şahadetinin 9’uncu yıldönümüydü. Türkiye’nin her tarafında mevlitler okutuldu, kabri başında anıldı. Bu anılmalarla birlikte bir iki tane çatlak ses çıktı. O partiyle ilgili isim vermeyeceğim. Ama o partinin yöneticilerinde birazcık milliyetçilik, ülkücülük, alperenlik duyguları varsa onunla ilgili zaten gerekli olanı yaparlar. O zatın konuştuğu yanına bırakılmaz” dedi.

 

 

“KENDİSİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

Çerkezköy’de kısa bir süre önce ilçe başkanının görevden alındığını anımsatan Demircan “Onunla birlikte yıllarca partimizde ocak başkanlığı yapmış olan kardeşimiz Cengiz Demir, aynı zamanda Çerkezköy ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halihazırda il başkan yardımcımız. Kendisine teşkilat ve yönetimini kurmak üzere yetki belgesi geldi. İnşallah çok kısa bir sürede yönetimini hazırlayacak ve kamuoyuna açıklayacaktır. Kendisine başarılar diliyoruz. Allah yolunu açık etsin. Kendisinden şüphemiz yok, aksine dava adamı olduğunu bu teşkilat içinde bulunduğu dönemlerde gördük. Maddi manevi her zaman yanımızda destekçimiz olmuştur. Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 

 

“ALINAN HERHANGİ BİR KARAR YOK”

Demircan “Son dönemde ittifakla ilgili halkımız tarafından da merak edilen bazı konular var. şu an itibari ile alınmış herhangi bir karar yok. Şu an itibariyle yazılı, sözlü  hiçbir şey yok. Ki Büyük Birlik Partisi istişarelerle yönetilen bir partidir. Hiçbir teşkilatı ile görüşmesi olmadı.  Çünkü daha henüz erken, ortada bir şey de yok. Bu olan tamamen genel başkanlar seviyesinde yürütülen bir olay. Son 45 gün içerisinde Genel Başkanımız Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı tarafından 3 kez Beştepe’ye çağırıldı. Orada görüşüldü. O konuyla ilgili bize ulaşan bir bilgi de yok, alınmış olan bir karar da yok. Genel Merkezimiz bize bilgi verdiği takdirde biz de gerekli olan açıklamalarımızı yapacağız” dedi.

 

 

“PARTİMİZİN VE DAVAMIZIN PEŞİNDEYİZ”

BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Cengiz Demir de “Büyük Birlik Partisi büyük bir camiadır. Bizim içimizde ne bir çatlak ses, ne kırgınlık, ne dövüş kesinlikle yoktur ve olmayacaktır. Geçmiş dönemdeki ilçe başkanları görevlerini yapmışlardır. Genel merkezimizin ve il başkanımın almış olduğu karar neticesinde ilçe başkanı olarak atandım. İnşallah hayırlısı olur. Bu davayı daha güzel yere götürürüz, daha iyi yerlere taşırız. Partimizin,  genel merkezimizin söylemiş olduğu söylemlerin arkasındayız. Bize genel merkezimizin çizdiği yolda yürümek düşer. Aksi takdirde söyleyecek bir kelimemiz de yoktur. Tabi ki içimizde bazı şeylere karşı çıkan arkadaşlar vardır. Ama bunlar içeride konuşulması, dışarıya yansıtılmaması gereken şeylerdir. Biz partimizin ve davamızın peşindeyiz. Bundan sonra Allah’ın izniyle bu davayı gereken yere götürmeye çalışacağız” dedi.

 

 

“ALPEREN OCAKLARI OLARAK YERİMİZDEYİZ”

Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit de “Cengiz Demir, bu davanın Çerkezköy’de gerçekten savunucusu olan, maddi manevi her türlü desteği veren bir büyüğümüz. Bayrak Çerkezköy’de nerede kalmışsa bir adım daha ileri götüreceğine inanıyorum. Ocağın, partinin, bizim yapımıza ters olmayan, teşkilat yapımızı düzgün bir yapıda yönlendirebileceğine inandığımız bir abimiz. İlçe başkanı olarak atandı. Çerkezköy Alperen Ocakları olarak daha önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da yerimizdeyiz. Dimdik duruyoruz. Üzerimize düşen görev neyse sonuna kadar yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU