Narkotik Eğitim TIR'ı Çerkezköy'e geldi

İstanbul Emniyet  Müdürlüğü'nün, 'Hedef Olma, Hedefsiz Kalma Projesi' kapsamında gerçekleştirilen Narkotik Eğitim TIR'ı Çerkezköy'e geldi. Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçe

GÜNDEM 28.03.2018 12:27:00 0
Narkotik Eğitim TIR

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma Projesi" kapsamında, vatandaşları narkotik suçlar ve madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan Narkotik Eğitim TIR’ı, Tekirdağ ve diğer bazı ilçelerin ardından Çerkezköy’e geldi.

 

 

UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI ANLATILDI

 

Proje kapsamında Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde konuşlanan TIR’da gün boyu ilçedeki lise öğrencilerine uyuşturucunun zararları anlatıldı. 'Hedef Olma, Hedefsiz Kalma' Projesi kapsamında Çerkezköy'e getirilen Narkotik Eğitim TIR'ında Narkotik Eğitim TIR Sorumlusu ve Uzman Eğitmen Yücel Salatan, uyuşturucu maddesinin insan vücudundaki zararları hakkında öğrencileri bilgilendirirken, uyuşturucu kullanımının nasıl anlaşılabileceği, uyuşturucunun insan vücuduna ve organlara etkisi konularında da bilgiler verdi. 40 metrekarelik salon ve 12 adet dokunmatik ekranı ve 30 farklı uygulama bulunan Narkotik Eğitim TIR'ı 2015 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor.

 

 

7'DEN 70'E HERKESİ BEKLİYORUZ

 

Uzman Eğitmen Yücel Salatan, “Talep üzerine eğitimlere gidiyoruz. Eğitimimize yediden yetmişe herkesi bekliyoruz. TIR’ımızda uyuşturucunun zararlarını ve insan vücuduna olan etkilerini sözlü ve görsel olarak öğrenci ve vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Ziyaretimize gelen kişiler TIR’ımıza girmeden önce önünde hazırladığımız ön bilgilendirme alanında bilgilendirilerek sonrasında TIR’ımızın içerisini geziyor ve uygulamalarımız ile bilgi sahibi oluyorlar.  Kısa kısa cümlelerle tavsiyelerde bulunuyor, görsellerle uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararlarını aktarıyoruz" dedi.

 

 

KAYMAKAM ABBAN DA ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da saat 14:00’da Narkotik Eğitim TIR’ını ziyaret ederek TIR'ında Narkotik Eğitim TIR Sorumlusu ve Uzman Eğitmen Yücel Salatan’dan bilgiler aldı. Abban’a ziyaretinde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak da eşlik etti. Eğitime gelen lise öğrencilerine “tütün ürünleri ve zararları, pasif içiciliğin zararları, sigarayı bırakma evresinde vücutta meydana gelen değişiklikler, sigarayı bırakmak için nerelerden yardım alınabileceği” konularında bilgilerin yer aldığı broşürler de dağıtıldı.

 

 

YARIN DA KAPAKLI’DA OLACAK

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma Projesi" kapsamında, vatandaşları narkotik suçlar ve madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan Narkotik Eğitim TIR’ı yarın da Kapaklı’da olacak. Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda gün boyu vatandaşlara ve öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatılacak.

 

Haber / Özge MERİÇ