Çanakkale'de can verenler senfonik şiirle anıldı

Besteci Süleyman Alnıtemiz'in savaşlarda şehit düşen Türk askerleri ve hayatını kaybeden Anzak askerlerinin anısına ithaf ettiği senfonik şiiri "Kanlı Sırt" İstanbul Devlet Senfoni Orkestr

GÜNDEM 26.03.2018 12:20:00 0
Çanakkale

Besteci Süleyman Alnıtemiz’in savaşlarda şehit düşen Türk askerleri ve hayatını kaybeden Anzak askerlerinin anısına ithaf ettiği senfonik şiiri “Kanlı Sırt” İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Çerkezköy’de sahnelendi.

 

ÇERKEZKÖY’DE SAHNELENDİ

 

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 45 dakikalık 'Kanlı Sırt, Anzak Senfonik Eseri' ile Çerkezköylü sanatseverlerin karşısına çıktı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konseri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, gazeteci yazar Oktay Ekşi ve çok sayıda davetli izledi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Besteci Süleyman Alnıtemiz’in Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Türk askerleri ve hayatını kaybeden Anzak askerlerinin anısına bestelediği ve 103 yıl önce her iki tarafın da en ağır kayıplarını verdiği Kanlısırt'tan adını alan senfoni, izleyicilerden tam not aldı.  Konserde ayrıca, Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitleri'ne' adlı şiiri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Anzak askerlerinin annelerine hitaben yazdığı mektup okundu. Çerkezköylüler, konserin sonunda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı ayakta alkışladı.

 

Haber / Özge MERİÇ