Öğrencilerden anlamlı proje: İyilik yap, izi kalsın

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Metin Seçkin Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencileri, 'İyilik yap izi kalsın' adlı yardım kampanyası topladıkları malzemeleri kardeş okul seçt

GÜNDEM 16.03.2018 21:26:00 0
Öğrencilerden anlamlı proje: İyilik yap, izi kalsın

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Metin Seçkin Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

 

ANLAMLI PROJE

 

Metin Seçkin Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları “İyilik yap izi kalsın” projesiyle, Şanlıurfa Siverek Mimar Sinan Ortaokulu’nu kendilerine kardeş okul seçti. Orada eğitim- öğretim gören ancak, kendileriyle aynı imkana sahip olamayan yaşıtlarına yardım elini uzatan Çerkezköylü öğrenciler, ‘İyilik yap izi kalsın’ kampanyası kapsamında kırtasiye malzemelerinden oluşan kolileri gönderdiler.

 

MEKTUP DA GÖNDERDİLER

 

Okullarıyla bir kardeş okul seçip paylaşımda bulunmak istediklerini belirten Metin Seçkin Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri “Okul Müdürümüz Metin Demirbağ ve Müdür Yardımcımız Gülsüm Arslan’ın onayı, Döndü Kaya’nın önderliği ile bu yola girdik. Amacımız öncelikli olarak unutulmaya yüz tutan bir haberleşme aracı haline gelen mektup geleneğini canlı tutup uzak diyardaki yaşıtlarımıza ulaşıp sevgimizi satırlara dökmek, sonrasında ise hiç görmediğimiz bir insanın yüreğine ‘paylaşmak’ gibi yüce bir kavramın gölgesiyle dokunmaktır. Biliyoruz ki dostlarımız seçilmiş kardeşlerimizdir” dedi. Öğrenciler kampanyaya destek olan kırtasiyecilere, velilere ve okul öğrencilerine teşekkür etti. Metin Seçkin Ortaokulu öğrencileri kırtasiye yardımının yanında her öğrenci için de mektup yazdı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ