Çanakkale gezileri başlıyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Çanakkale Şehitliği Gezileri 31 Mart Cumartesi günü başlayacak. Gezi programına katılmak isteyen vatandaşlar 26 Mart Pazartesi g?

KÜLTÜR SANAT 13.03.2018 11:55:00 0
Çanakkale gezileri başlıyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından son 3 yıldır düzenli olarak düzenlenen Çanakkale Şehitliği Gezileri bu yıl da 31 Mart Cumartesi günü başlayacak.

 

3 OTOBÜS İLE YAPILACAK

 

İlk etapta gezilerin Cumartesi ve Pazar günleri biri 45 kişilik, biri 35 kişilik ve biri de 30 kişilik üç otobüs ile yapılacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, vatandaşlardan talep gelirse hafta içi diğer günlerde de otobüsleri Çanakkale’ye göndereceklerini söyledi.

 

“BU YIL 4’ÜNCÜSÜ DÜZENLENİYOR”

 

Gezilerin ‘Çerkezköy'den Bir Tarihin Yazıldığı Yere’ sloganı ile düzenleneceğini söyleyen Akay “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için 2015, 2016 ve 2017 yıllarında olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Gezileri düzenliyoruz” dedi.

 

İLK GEZİ 31 MART’TA

 

İlk etapta haftanın 2 günü rehber eşliğinde düzenlenecek gezileri 31 Mart Cumartesi günü sabah 06.00’da başlatacaklarını söyleyen Akay “Gezilerimiz sabah saat 06.00’da Belediye Hizmet Binamız önünden başlayacak” dedi. Çanakkale Şehitliği ve tarihi yarımada gezisinin tamamlanmasının ardından otobüslerin akşam saat 21.00-22.00’da döneceğini söyleyen Akay, geziye katılacak vatandaşlara öğle yemeği için kumanya da verileceğini belirtti.

 

KAYITLAR 26 MART’TA BAŞLAYACAK

 

Akay “Çerkezköy Belediyesi’nin düzenleyeceği Çanakkale Şehitliği Gezileri ücretsiz. Gezi programına katılmak isteyen vatandaşlar 26 Mart Pazartesi gününden itibaren nüfus cüzdanları ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Halk Masalarına başvurarak kayıt yaptırabilirler. Vatandaşlardan talep gelmesi durumunda hafta içi de Çanakkale Gezileri için otobüs tahsis edilecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU