"ÇTSO'yu kadınlarla birlikte yöneteceğiz"

1 Nisan'da 75. Yıl Ortaokulu'nda yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mavi liste ile yarışacak olan Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibi ile birlikte saat 11:00'da Çerkezkö

GÜNDEM 12.03.2018 23:34:00 0

Oda organ seçimlerinin 1 Nisan’da yapılacağını söyleyen Rahmi Yılmaz, “2013’ün haziran ayında seçilen mecliste yaklaşık 5 yıldır görev yapıyoruz. Maalesef kadın meclis üyesi sayısı sıfır. Hiç kadın meclis üyemiz yok. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı, toplumu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumda varsa toplum medenidir, kadın toplumda varsa toplum ileridir” dedi.

 

“KADININ OLDUĞU YERDE HUZUR OLUR”

 

Kadının olduğu yerde huzur, umut ve bereket olduğunu söyleyen Yılmaz “Ben de mavi listenin yönetim kurulu başkan adayı olarak kadın üyelerimize de fırsat eşitliği vererek onların da erkek üyelerimiz gibi seçim yarışına girsin istedim. Onlar da odamızın üyeleri ve en azından 33 kişilik meclisimizin dörtte birini iş kadınlarımızla, kadın üyelerimizle birlikte oluşturarak 1 Nisan’dan sonra bu gördüğünüz kadın meclisi üyelerimiz ile birlikte orasını yönetmeye başlayacağız. 1 Nisan’dan sonra Allah nasip ederse birlikte görev alacağız” dedi.

 

“YÜZDE 50 DÜŞÜRECEĞİZ”

 

Oda üyelerinin 3’te 1’inin icra ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Yılmaz “Bu nedenle demokratik hakları olan seçme ve seçilme haklarını kullanamıyorlar. Bu çok ciddi bir rakam. Ama inşallah bu ekibimizle birlikte göreve geldiğimizde kanunun bize verdiği yetkiyi de kullanarak oda aidatlarını kayıt ücretlerini belge bedellerini tamamını yüzde 50 düşüreceğiz. Dolayısıyla o mağdur olan arkadaşlarımız bundan sonra mağduriyetini yüzde 50 düşürmüş olacağız” dedi.

 

“KADINLARIN İŞİ ZOR”

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni eden Serfiçe “Kadınlar her alanda olmalı. Kadınların işi zor. En iyi bilenlerden birisiyim. Yine de bu çoğunluğu yakalarsanız bu da çok büyük bir avantaj” dedi. Çerkezköy Kent Konseyi olarak bütün kurumlara aynı mesafede olduklarını kaydeden Serfiçe, seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti. Kapaklı ve Saray’ın ticaret ve sanayi odası kurmak istemesi konusunun sorulması üzerine konuşan Yılmaz “Bizim normalde 4 bin 300 üyemiz var. Bu üyelerin bine yakını Kapaklı’nın 400-450 civarı sarayın. Dolayısıyla aslında adaletli olmak gerekirse kapaklı 120 bin nüfuslu bir ilçe bütün kurumların orada olması lazım. Kapaklı derse ben ticaret ve sanayi odası istiyorum diye bizim ona destek olmamız lazım. Kapaklı ve saray birleşip ticaret ve sanayi odası kurarsa biz engellemeyiz” dedi.

 

GAZETELERİNİ ZİYARET ETTİ

 

Rahmi Yılmaz, ekibiyle birlikte Çerkezköy Kent Konseyi ziyaretinin ardından Marmara Haber Gazetesi ve Çerkezköy Haber Gazetesi tesislerini ziyaret etti. Yılmaz, ziyarette seçim çalışmaları ve seçilmesi halinde hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgiler verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ