Yağmur altında 8 Mart'ı kutladılar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 8.03.2018 21:45:00 0
Yağmur altında 8 Mart

Kutlamalar, Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti başkan ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Çorlulu kadınlar katıldı. Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca ve meclis üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

 

ŞAL VE KARANFİL DAĞITILDI

 

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kadınlara hitaben konuşan Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihsel sürecine değindi. Günümüzde kadına gereken değerin verilmediğini ve kadınların toplumda karşılaştığı sorunların altını çizen Şefika Koca, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Yoğun yağış altında düzenlenen etkinlik kapsamında Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından katılımcılara şal ve karanfil dağıtılırken, Hanımeli Kermesi'nde de kadınların el emeği ürünler satışa sunuldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ