"Üniversiteyi Kapaklı'ya getirmek zorundasınız"

Kapaklı içme suyu kanalizasyon ve yağmur hattının temeli atıldı. Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hükümeti eleştirerek "On bin kişilik stadyum yaptık, ey hükümet se

GÜNDEM 7.03.2018 22:15:00 0

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılacak olan Kapaklı içme suyu kanalizasyon ve yağmur hattının temel atma töreni saat 14:00’da eski belediye meydanında yapıldı.

 

TEMELİ ATILDI

 

Törene Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkan Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Fevzi Ünal, Büyükşehir ve Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“İHALE BEDELİ 25 MİLYON 785 BİN TL”

 

Programın açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptı. Mevcut altyapı sistemlerinin büyük bir kesiminin ekonomik ömrünü neredeyse tamamlamış olması, hızlı artan nüfus sebebi ile mevcut boru çaplarının yetersiz kalmasından ve yeni imara açılan bölgelerdeki altyapı eksikliğinden dolayı Kapaklı içmesuyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı işi projesinin hazırlandığını ve 7 Eylül’de ihaleye çıktığını söyleyen Başa “İhale edilen işin sözleşmesi 23 Şubat tarihinde imzalandı. İşin sözleşme bedeli KDV dahil 25 milyon 785 bin 723,44 TL’dir. 2 Mart tarihinde yer teslimi yapıldı ve iş bitim tarihi ise 25 Mayıs 2019 olarak planlandı. Bu iş kapsamında Atatürk, Cumhuriyet, Bahçeağıl, Pınarça ve Bahçelievler mahallelerinde 44,064 metre kanalizasyon, 5.730 metre yağmursuyu ve 36.511 metre içme suyu şebeke hattı olmak üzere toplam 86.305 metre alt yapı imalatı yapılacak” dedi.

 

“2050 YILINA KADAR SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

 

Nüfus artışına bağlı olarak 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılamak amacıyla mahallelere dört adet betonarme gömme içme suyu deposu yapılacağını söyleyen Başa “Mevcut depolar arasında isale hatları yapılarak depoların kullanım ömrü artırılacak. Bu çerçevede Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan mevcut depo ile İsmetpaşa Mahallesi’ndeki depo arasında 2.586 metre 400 milimetrelik PE isale hattı yapılacak. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi mevcut depo ile Pınarça 2 bin metreküp depo arasında 2.863 metre 315 milimetrelik PE isale hattı da yapılacak. İhale kapsamında üç adet içme suyu terfi merkezi de yapılması planlanıyor” dedi.

 

YATIRIM HACMİ 47.5 MİLYON TL

 

İlçe genelinde 8 adet su kuyusunun açılmasının planlandığını söyleyen Başa “2 adet su kuyusu çalışmaları şimdiden başladı. Cumhuriyet ve İnönü Mahalleleri’nin yağmursuyu sorunu çözülecek” dedi. Bugüne kadar TESKİ’nin Kapaklı’da 13 işi tamamladığını ve bu işlerin yatırım bedelinin 17 milyon TL olduğunu söyleyen Başa “Yatırım bedeli 30 milyon 577 bin 98 TL olan 4 adet iş ise devam ediyor. Temelini attığımız yatırım ile birlikte TESKİ’nin Kapaklı’daki yatırım hacmi 47 milyon 589 bin 70 TL olacak. Kapaklı halkından sabır bekliyoruz. Yatırımların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“İHALESİ YAPILMADI”

 

Programda Devlet Su İşleri yetkililerine de seslenen Başa “Kapaklı’nın şebekesini yapıyoruz ve kuyularını açıyoruz. Kapaklı’nın su problemini çözecek asıl proje Saray-Ayvacık içme suyu göletidir. Bitti fakat tüm çabalarımıza rağmen Kapaklı’ya Saray’dan bu baraj suyunu getirecek olan isale hattı arıtma tesisinin bugüne kadar ihalesi yapılmadı. Biz Ayvacık suyunu Kapaklı’ya istiyoruz. Kuyulardan sizi kurtarmak istiyoruz” diye konuştu.

 

“ALNIMIZ AK, YÜZÜMÜZ PAK”

 

3 dönemdir Kapaklı Belediye Başkanlığı yapan İrfan Mandalı ise konuşmasına ‘siyasete devam’ sözü ile başladı. 2009 yılından beri uğraştıklarını ve en sonunda başardıklarını söyleyen Mandalı “Bunun adı beraat, bunun adı hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıdır. Yani siyasete devam. İrfan Mandalı ve ekibi için hepimize beraat hayırlı uğurlu olsun. İnşallah 2019 yılı itibari ile 4. döneme de beraber bir şekilde temellerimizi atacağız. Çünkü bizim alnımız ak, yüzümüz pak, kimsenin cebinde elimiz yok. Buradaki yapmış olduğumuz işlerle ilgili Kapaklıya adanmış olan Kapaklıyı seven bir Kapaklı Belediye Başkanı var ki oda İrfan Mandalı oda sizin arkadaşınız. Oda sizin mesai arkadaşınız. Sizler gibi olan yönetimin içinde yer alan şeffaf bir Belediye Başkanı” dedi.

 

“BİZ HİZMET ETTİKÇE ONLAR ÜZÜLECEK”

 

Mandalı “İktidar partisine mensup kişiler bugün yine üzülüyor. Çünkü Kapaklı’ya böyle 25 milyonluk büyük bir yatırım yapacağız. Biz Kapaklı’ya hizmet vermeye devam ettiğimiz sürece onlar üzülecek ama biz hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Rahmetli Halim Danacı zamanında 1975 yılında Pınar Bulvarı’nın su hattının değiştirildiğini söyleyen Mandalı “O yıldan bu yıla kadar değiştirilmemiş. Asbest borular değiştirilecek ve TESKİ tarafından Pınar Bulvarı’nda bir yenilik gerçekleştirilecek. Pınar Bulvarı’nda yağmursuyu hattımız yoktu. Kanalizasyonumuz ömrünü yitirmişti. 2014 yılından bu yana Hayrabolu’nun nüfusu kadar göç aldık. Coğrafi anlamda Bahçelievler’deki kanalizasyonu yapmamızın 30 Mart 2014’ten önce mümkünatı yoktu. Çünkü oradaki kanalizasyon Kavakdere’ye doğru akıyordu. TESKİ Çerkezköy’de 6 milyonluk bir yatırım yaptı. Bu yatırımla atık tek kolektör hattında toplayacak. İnsanımızın sağlıklı bir şekilde yaşama unsurunu bir arada yürütebilmesi için bunlar gerekli” dedi.

 

“EMRET KOMUTANIM DEMİYORUZ”

 

Zaman zaman birbirlerini eleştirseler de Kapaklı’nın menfaati için eleştirdiklerini söyleyen Mandalı “Diğerleri gibi emret komutanım demiyoruz. Biz saygı ve sevgi sahibiyiz. Eğer ki mesele hizmetse kusura bakmayın ben kimseye emret komutanım demem. Çünkü Kapaklılıyım, Kapaklı’ya gelen dostlarımı, 120 bin nüfusu tek görürüm. Her ne kadar 81 vilayetten buraya gelmiş olsalar da gelmiş oldukları bölgenin hemşerisi değil Kapaklı’nın hemşerisi olduklarını özellikle vurguluyorum” dedi.

 

“ÜNİVERSİTEYİ GETİRMEK ZORUNDASINIZ”

 

Hükümetin yapmadığı hizmetleri de eleştiren Mandalı “On bin kişilik stadyum yaptık, ey hükümet sen neden yapmadın. Ey hükümet 3 bin nüfuslu yere üniversite yaptınız. 120 bin nüfusumuz var. Sen 3 bin nüfuslu bir yere üniversiteyi getiriyorsun da  120 bin nüfuslu bir yere neden üniversiteyi getirmiyorsun. Yoksa sen cahil insan yetiştirip de kendine kölemi yapmak istiyorsun. Şunu söylemek istiyorum bizim vatandaşımız her şeye layık, eğitimin ve üniversitenin en iyisine layık.  Üniversiteyi biran önce Kapaklı’ya getirin. Getirmek zorundasınız” dedi.

 

“HEPSİNİ YAPTIK DİYECEĞİZ”

 

Programda son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in açıklamalarına cevap veren Albayrak “Yel açıklamasında ‘Tekirdağ’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız’ ifadesini kullanmış. 16 yıldır siyasetteler ve neler yaptıklarını gördük. İktidarda olan bir partinin milletvekilinin yapacağız kelimesini siyasal olarak söyleme lüksü varsa da yoktur. Dört senedir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyesi olarak en az 110 projeyi hayata geçirdik. 30 Mart 2019’a geldiğimiz zamanda bunların hepsini yaptık diyeceğiz. Yaptık dedikten sonra da halkımıza tamım mı, devam mı diye soracağız. 2018 yılı Kapaklı’nın yılı olacak. Vahit İnce Köprüsü’nün yeni yapılmış şeklinin projeleri bizim hazırladığımız projeler, Karayolları’nın onayından geldi, kısa sürede ihaleye çıkıyoruz. O köprüyü yapacağız. Kapaklı ile ilgili alt yapı işine girerken biraz sabır istedik. Ben ve ekibim Tekirdağ genelinde 2 bin 45 kilometre alt yapı yaptık” diye konuştu.

 

PLAKET TAKDİME EDİLDİ

 

Temel Atma Töreni, yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi, butona basılması ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından Başkan Kadir Albayrak ve Dr. Şafak Başa'ya teşekkür plaketi takdim edilmesi ile son buldu.

 

Haber / Özge MERİÇ