Düğün Salonu'nun ücretleri belirlendi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda bir önceki oturumda kom

GÜNDEM 5.03.2018 22:34:00 0
Düğün Salonu

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Meclis üyelerinden Necmettin Çınar ve Ali Dede’nin katılmadığı toplantıda komisyon maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak, ilçe sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerin satışına ilişkin İmar ve bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 365 ada 8 parselde bulunan 148 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 4 parselde bulunan 30,23 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 4 parselde bulunan 6 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 5 parselde bulunan 89 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 12 parseldeki 150 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 841 ada 28 parseldeki 35,69 metrekarelik belediye hissesi ve Veliköy Mahallesi 260 ada 24 parseldeki 35,58 metrekarelik belediye hissesinin satılması komisyonun raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

 

DÜĞÜN SALONUNUN ÜCRETİ BELİRLENDİ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Toplantının üçüncü gündem maddesinde Veliköy Düğün Salonu’nun ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Tarife Komisyonu Raporu görüşüldü. Tarife Komisyonu Nisan ayında hizmete girecek olan Veliköy Düğün Salonu’nun ücretini Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri için 750 TL, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise 1500 TL olarak belirlerken, ilgili gündem maddesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

 

AK PARTİ RED OYU KULLANDI

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Türk hava Kurumu Çerkezköy Şubesi ve Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’nin kira süresi uzatılmasına taleplerine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları görüşüldü. Her iki kurum içinde de, kira süresinin aylık 105’er TL kira bedeli ödenmek şartıyla 1’er yıl uzatılması yönündeki komisyon raporları AK Parti grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu adına söz alan Ayhan Çitin “Geçen yıl da kira süresini uzatma kararı almıştık. Her yıl böyle mi devam edecek?” dedi.

 

“RAHATSIZ EDİCİ BİR DURUM YOK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bu 2 kurum da kamuya hizmet ediyor. Geçen sene uzatma talebi olmuş ve meclisimizde karar almıştık. Belediye açısından rahatsız edici bir durum yok” dedi. Toplantının 6’ncı gündem maddesinde de Plan ve Proje Müdürlüğü’nün plan notu ilavesi hakkındaki yazısı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, sonraki gündem maddesinde de 3 adet taşınmazın satışı hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

 

OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 367 ada 8 nolu parseldeki 386 metrekarelik arsa, İstasyon Mahallesi 804 ada 6 nolu parseldeki 325 metrekarelik arsa ve İstasyon Mahallesi 853 ada 12 nolu parseldeki 300 metrekarelik arsanın satılması yönündeki komisyon raporu AK Parti grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

 

“HAZİRAN’DA İLK PAZARIMIZI KURACAĞIZ”

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Pazar Yerleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Yeni Pazar yerimiz yüzde 80 seviyesinde tamamlandı. Uzay çatının da yüzde 20-30’u yapıldı. Haziran ayında ilk pazarımızı yeni yerde kuracağız. Bu yönetmelik biraz daha geliştirilerek kabul edildi” dedi. 

 

HAZİRAN’DA GÖRÜŞÜLECEK

 

Toplantının son gündem maddesinde de Meclis Üyelerinin yurtdışı seminerine katılması hakkındaki önergelerinin Haziran ayında toplanacak olan mecliste görüşülmesine karar verildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Nisan ayı olağan toplantısı 2 Nisan Pazartesi günü saat 15:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU