Kapaklı Meclisi, Mart toplantısı yaptı

Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Karlı Muhtarlık Binası'nda yapıldı. Toplantıda bazı gündem maddeleri kabul e

GÜNDEM 5.03.2018 22:28:00 0
Kapaklı Meclisi, Mart toplantısı yaptı

Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında saat 14.00'da Karlı Muhtarlık Binası’nda yapıldı. Meclis toplantısında 18 adet gündem maddesi konuşuldu. Meclise eklenen ek 2 gündem maddesinin Cuma günü saat 16.00'da Kapaklı Meclis Salonu'nda yapılacak toplantıda görüşüleceği belirtildi. Toplantı öncesi konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Köyde olmamızın başlıca ve asıl sebebi buradaki yönetimin nasıl olduğunu görsel olarak vatandaşımıza canlı olarak sunmaktır. Her ne kadar Karlı Mahallesi nüfusu en az olan mahallemiz olsa da, burayı da merkezle eş değer görüyoruz. 6 Aralık 2012 tarihinde çıkan kanun burada artık bir bütün olarak yaşama unsurunu sunuyor” dedi.

 

9 BİN HEKTARDA KALDI

 

En büyük eksikliklerden birinin ulaşım olduğunu söyleyen Mandalı “Kapaklı Merkeze ulaşımla ilgili Ulaştırma Daire Başkanlığına yazmış olduğumuz yazıya hala olumlu bir cevap gelmedi. İnşallah önümüzdeki günlerde ulaşım periyodu gerçekleştirilebilir. Çerkezköy 29 bin hektar alana sahipken biz Çerkezköy’den ayrıldıktan sonra 9 bin hektarda kaldı.  20 bin hektara yakını da Kapaklı sınırlarına paylaştırılmış oldu. Bunlardan biri de Karlıköy’dür” dedi.

 

“DAHA DA GÜZEL HİZMETLERİ GETİRECEĞİZ”

 

Karlı Mahallesi’nde yapılan hizmetlerle ilgili de konuşan Mandalı “Şuanda bir açık düğün salonu yaptık. Orada bir gelin odası aynı zamanda arabaların park edileceği alanlar yapılacak. Rahat bir şekilde kullanabileceksiniz. Parklarla ilgili Park Bahçeler Müdürlüğü iyileştirmeler gerçekleştirdi. Daha eklemeler de yapılacak. Buraya daha da güzel hizmetleri getireceğiz” dedi.

 

“ÇÖZÜM ÜRETİLMESİNİ ÖNERİYORUM”

 

AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz da “Bugün mahallelerde toplantıyı yapmamızın amacı belediye işleyişini halkımızla buluşturmak aynı zamanda halkın sorunlarını yerinde dinlemek için burada bulunuyoruz. Karlı Köy halkımızın sorunlarını yerinde daha iyi bir şekilde konuşmamızın uygun olacağını düşünüyorum. Ulaşım sorunu bizim suçumuzdur. Kapaklı Belediyesi’nin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin suçudur. Çünkü biz daha ulaşımı sağlayamamışsak özeleştiriyi yapmamız lazım. Gündem maddelerini hızlı bir şekilde geçip bu tür sorunlar için çözüm üretilmesini öneriyorum” dedi.

 

“KAPAKLI’NIN BİR MAHALLESİ OLDUK”

 

Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın da “Böyle bir toplantının mahallemizde düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi daha önce Çerkezköy’e bağlıydık. Şuan Kapaklı'nın bir mahallesi olduk. 4 yıldır görevimizin başındayız güzel şeyler yapıyoruz daha da iyi hizmetlerimiz olacak” dedi.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Atatürk Mahallesi 1290 ada 4 nolu parselde bulunan 110 metrekarelik belediye hissesi, Fatih Mahallesi 733 ada 4 nolu parselde bulunan 4 metrekarelik belediye hissesi, İnönü Mahallesi 892 ada 5 nolu parselde bulunan 6 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oybirliği ile kabul edildi.

 

MECLİS BİLGİLENDİRİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Dolu Kadro değişikliği konulu yazı oybirliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde de Belediye Başkan Yardımcılığına Serpil Sevgi’nin geri döndüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğüne ise Nurcan Sönmez’in getirildiği ifade edildi. 

 

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantıda, isimsiz sokağa Zeytindalı isminin verilmesi ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü. AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz “Zeytindalı birlik ve beraberlik için önemlidir. Ufak bir sokağa verilmesi bize mantıklı gelmedi. Daha büyük bir caddeye verilmesini ve bunun detaylı araştırılmasını talep ediyoruz” derken ilgili gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edildi. 11 ve 12. maddelerde yer alan Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 339 sayılı İçkili Yerler konusu,  340 sayılı İçkili Yerler Krokisi konuları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ikiz göller çevresinde yapılan elektrik çalışmalarında enerji nakil izni için izin verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, kat artışı maddesi ise imar komisyonuna gönderildi. Kamu İdarelerini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından sunulan yazı Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, gündeme ilave ek iki madde de meclis tarafından görüşüldü. Atatürk Mahallesi 109 ada 7 parselde bulunan 293 metrekarelik belediye hissesinin 43.26 metrekarelik hissenin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edilirken, Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün dilekçesine sekiz maddenin eklenmesi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Meclis, Cuma günü saat 16:00’da yeniden toplanarak komisyonlara havale edilen konularla ilgili komisyon raporlarını görüşecek.

 

Haber / Özge MERİÇ