Çerkezköy heyeti Ukraynalı iş adamları ile görüştü

Zaporijiya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kendi fuar merkezinde düzenlediği Building-Spring 2018 Fuarı'na katılmak üzere Ukrayna'ya giden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, gezinin 3'üncÃ?

GÜNDEM 2.03.2018 23:21:00 0
Çerkezköy heyeti Ukraynalı iş adamları ile görüştü

5 günlük iş gezisi kapsamında Ukrayna’ya giden 75 kişilik Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, gezinin üçüncü gününde oradaki iş adamları ile ikili görüşme yapma fırsatı buldu.

 

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPTILAR

 

Gezinin ikinci gününde ÇTSO’nun kardeş odası Zaporijiya Ticaret ve Sanayi Odası’nın kendi fuar merkezinde düzenlediği Building-Spring 2018 Fuarı’nın açılışına giden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, bugün de bölge ve şehir idaresi ile yuvarlak masa toplantısı yaparken, oradaki iş adamları ile de ikili görüşmeler yaptı.

 

TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ

 

Buluşmada konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, kardeş oda Zaporijiya Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti üzerine Ukrayna’ya geldiklerini söyledi. Yerel yöneticiler ve devlet adamlarıyla bir araya gelmekten onur ve mutluluk duyduklarını söyleyen Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ukrayna’daki iş adamları ve yöneticileri de Türkiye’ye davet etti.

 

ÖNEMLİ TİCARET VE SANAYİ MERKEZLERİNDEN BİRİ

 

Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisi olduğunu dile getirerek “Odamız, beş yıldızlı akredite bir oda olarak uluslararası ticaret ve sanayi odalarıyla da anlaşmaları bulunan; uluslararası organizasyonlar düzenleyen bir yetkinliğe sahiptir” diye konuştu.

 

“İLİŞKİLERİ DAHA ÜST SEVİYEYE ÇIKARABİLİRİZ”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu bölgede, yerel yönetimlerle paydaş olarak ekonomik ticari ve sosyal sorumluluk alanlarında proje geliştirme ve uygulama vizyon ve misyonuna sahip köklü bir kurum olduğunu kaydeden Başkan Kozuva, oda aracılığıyla yöneticilerin ve iş dünyasının temsilcilerinin iki ülke arasında ilişkilerini ortaklaşa daha üst seviyelere çıkartılabileceklerine, bu ilişkilerin sadece ticarette değil aynı zamanda bilim, kültür, teknik ve insani ilişkilerde de geliştirilebileceğine inandığını söyledi. İkili görüşmeler ve toplantıların ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, oda adına Odessa Ticaret Ateşesi Çetin Yılmaz’a, Zaporijiya yerel yöneticilerine, Türkiye-Ukrayna İşadamları Derneği yöneticilerine ve Zaporijiya Belediyesi yöneticilerine plaket ve hediye takdim etti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplantıların ardından akşam da Prima Opera Tiyatrosu’nun müzikal potpori konserini izledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ