Rahmi Yılmaz ekibini tanıttı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda Nisan ayında yapılacak olan seçimlerde başkanlığa adaylığını açıklayan Rahmi Yılmaz, ekibini tanıttı. Meclis üyeliğinin düşürülmesinin ad

GÜNDEM 2.03.2018 23:14:00 0
Rahmi Yılmaz ekibini tanıttı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Nisan ayında yapılacak olan seçimlerde başkanlığa adaylığını açıklayan Rahmi Yılmaz, dün ekibini tanıttı.

 

“1 NİSAN’DA YAPILACAĞINI BİLDİRDİLER”

 

Avrupa Sanayi Sitesi’ndeki ofisinde saat 11:30’da basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, 1 Nisan’da yapılacak olan ÇTSO seçimleri öncesi oluşturdukları 50 kişilik ekibin haftalardır sahada aktif bir şekilde çalıştığını belirterek “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında adaylığımızı açıklamak istedik. Odanın tüm yetkilileri Ukrayna’da olduğu için odaya dilekçe verdik. Ukrayna’dan, seçimlerin 1 Nisan’da yapılacağını ve nedenle odada açıklama yapmamızın uygun olmayacağını bildirdiler” dedi.

 

“BİRLİKTE YÖNETELİM”

 

Sloganlarının ‘birlikte yönetelim’ olduğunu kaydeden Yılmaz “50 kişilik bir kadro oluştu. Üyelerimizi bilgilendirmek için bir mektup kaleme aldık. Odanın yaklaşık 4 bin 300 üyesi var. Ama bunların 3’te 1’i yüksek aidatlardan dolayı icra ile karşı karşıya kaldığı için seçme ve seçilme hakkını kullanamayacak. Yaklaşık 2 bin 300 üye oy kullanacak. Meslek komitesi asil üyeliğine 78, yedek üyeliğine de 78 kişi seçilecek. Bu çağrıdan sonra aramıza katılmak isteyenler bize ulaşabilirler” dedi.

 

“YÜZDE 50 İNDİRİME GİDECEĞİZ”

 

Göreve geldiklerinde yıllık aidat, oda aidatı ve her türlü hizmet bedelinde yüzde 50 indirime gideceklerini söyleyen Yılmaz “Yasal olarak indirim yapmamızda sakınca yok. Sözümüzü yerine getireceğiz. Ekibimizde 15’e yakın bayan, 25’e yakın da 30 yaş altı genç var. 33 kişilik meclisin yaklaşık 3’te 1’i de genç üyelerden oluşacak” dedi.

 

“NİSAN’DAN SONRA 4 YIL TOPLANTILARA KATILAMAYACAKLAR”

 

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın itirazının kabul edilmesi ve meclis üyeliğinin düşürülmesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Yılmaz “Devamsızlık gerekçe gösterilerek adaylığım sonrasında mevcut yönetim tarafından, itibarsızlaştırılmak için meclis üyeliğim düşürüldü. Bunun üzerine Tekirdağ İdare Mahkemesi meclis üyeliğimin devam etmesine karar verdi. Şubat ayı toplantısına katılmayayım diye, görmem gereken şeyleri görmeyeyim diye toplantı yapmadılar. Her taraftan değişik insanları devreye soktuklar. Bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi bizim kararımızı bozdu. Seçim 1 Nisan’da. Onlar beni Şubat ve Mart toplantılarına almasınlar. Kendileri Nisan’dan sonra 4 yıl boyunca hiçbir toplantıya katılamayacaklar” dedi.

 

“ADAYLIĞIMA ENGEL DEĞİL”

 

1 Nisan’da seçimin yapılacağının halen yasal olarak bildirilmediğini söyleyen Yılmaz “Son kararı oda üyeleri 1 Nisan’da verecek. Geldikleri gibi gidecekler” dedi. Meclis üyeliğinin düşürülmesinin aday olmasına engel olmadığını söyleyen Yılmaz “Odada 2 yılı dolduran her üye aday olabilir” diye konuştu. Mavi grupta yer alan Ahmet Tever de “Biz ekip olarak sahaya çıktık. Çok emek sarf ediyoruz. Geldikleri gibi gidecekler. 12-0 yapacağız” dedi.

 

MAVİ LİSTEDE KİMLER VAR?

 

Rahmi Yılmaz’ın aday olduğu mavi listede Ahmet Tever, Güler Kaynarcalı, Gürkan Kesim, Nursen Sert, Mevlüt Tamar, Emel Çinte, Daimi Tavan, Tuba Sever, Kasım Terli, Dilek Köksal, Murat Bakıral, Burcu Merdin Çevrim, Hasan Hatiboğlu, Hatice Elçin Atalay, Bayram Dağlı, Keziban Merdamert, Behcet Yazıcıoğlu, Yasemin Altın Erseçkin, Erol Buz, Samet Toz, Cihan Atak, Mesut Arslan, Gökay Keleşoğlu, Şefik Seren Gökkaya, Hamdi Kılıçarslan, Menşure Güngör Karaca, Mızrap Dede, Erdinç Aksoy, Halil İbrahim Kart, Servet Demirci, Özgün Atalay, Zafer Çalışkan, Necati Ertem, Hanifi Yüzbaşı, Musa Demirci, İbrahim Arkan, Cemil Çelik, Kenan Sağlam, Ömer Avcu, Paşa Güneş, Tunay Kızgın, Tarkan Memetoğlu, M. Talha Beceren, Servet Kaplan, Ceylan Yanar yer alıyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU