Lise öğrencisinin TÜBİTAK başarısı

TÜBİTAK'ın Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda ilk 2 aşamada başarılı olarak 25 Mart-8 Nisan tarihleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde yapılacak olan üçüncü aşama hazırlık

EĞİTİM 1.03.2018 19:44:00 0
Lise öğrencisinin TÜBİTAK başarısı

Tekirdağ Ebru Naim Fen Lisesi Öğrencisi Yuşa Can Dinç, Kimya Olimpiyatlarına hazırlandı. Türkiye genelinden lise öğrencilerinin katıldığı Türkiye Ulusal Bilim Olimpiyatlarının birinci aşama sınavında başarılı olan Dinç, Eylül-2017’de Afyon’da yapılan yaz kampına ve ikinci aşamaya katılmaya hak kazanmıştı.

 

16 ÖĞRENCİ ARASINDAN 7’NCİ OLMUŞTU

 

Yuşa Can Dinç, Aralık-2017’de Ankara’da 8 Soruluk klasik usulde yapılan ve 4 saat süren sınavda 100 puan üzerinden 61 puan alarak 24 öğrenci arasından 7’nci olarak gümüş madalya kazanmıştı. 20 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılan TÜBİTAK Uluslar Arası Bilim Olimpiyatlarına Kimya alanında hazırlık kampına katılmaya hak kazanan Dinç, Antalya’da kamp sonrasında 7 soru sorulan 4 saat süreli klasik usulde yapılan sınavda 100 puan üzerinden 63 puan alarak, 16 öğrenci arasından 7’nci oldu.

 

GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

 

25 Mart-8 Nisan tarihleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde yapılacak olan üçüncü aşama hazırlık kampına ve üçüncü aşama sınavına katılmaya hak kazanan Dinç, TÜBİTAK Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Gümüş madalya kazanarak Üniversite giriş sınavında ek puan ve burs alma hakkı kazandı.

 

MADALYASINI TAKDİM ETTİ

 

Ebru Naim Fen Lisesi Müdürü Sinan Uğur, Öğrenci Yuşa Can Dinç ve annesi Öznur Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ı makamlarında ziyaret etti. Öğrenciye madalyasını takdime eden Ulusan, başarı dileklerinde bulundu.

 

3 AŞAMADAN OLUŞUYOR

 

Ulusal Bilim Olimpiyatları’nın TÜBİTAK’ın Türkiye’de düzenlediği üç aşamadan oluşan sınavlar olduğunu belirten yetkililer “Birinci aşamayı geçen öğrenciler Aralık ayında Ankara’da yapılan ikinci aşama sınavına girerler. Bu sınavda da başarılı olan öğrencilere madalya verilir. Aynı zamanda başarılı görülen öğrenciler, üçüncü aşamaya çağrılır ve bu aşamanın sonunda beş branşta Ulusal Takım seçilir. Bu öğrenciler, Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etme hakkına sahip olurlar” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU