Zirai İlaç Takip Sistemi anlatıldı

Tekirdağ'da süne mücadelesi ve bitki koruma ürünü (zirai ilaç) takip sistemi konulu toplantı düzenlendi.

GÜNDEM 1.03.2018 19:34:00 0
Zirai İlaç Takip Sistemi anlatıldı

Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Murat Şahin, Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Süne Koordinatörü Dr. Mümtaz Özkan, Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanlığından Ümit Uğur Bahçe’nin sunum yaptığı Toplantıya Çanakkale, Balıkesir, İstanbul İl müdürlüklerinde görev yapan sorumlu personeller, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilaç bayileri ve üreticiler katıldı.

 

“GEREKSİZ İLAÇLAMA YAPILMAMALI”

 

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca yaptı. Süne mücadelesinin önemine değinen Sarıkoca, yaptıkları sürvey çalışmalarını da değerlendirdi. Sarıkoca, ekolojik dengeye önem vererek süne mücadelesinde gereksiz ilaçlamalardan kaçınılması ve doğada var olan parazitoidlerin korunması gerektiğini kaydetti.

 

“İZLENEBİLECEK”

 

Daire Başkanı Murat Şahin de süne mücadelesinin ve çalışmaların ülkemiz açısından ekonomik açısından değerlendirmesini yaptı. Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi konusunda bilgilendirme yapan Ümit Uğur Bahçe  “1 Ocak 2018 itibariyle uygulamaya geçen sistemin her bir ilaç kutusunun üzerine basılan karekodlar sayesinde ürünün giriş ve çıkışı raporlanarak, ürünün son görüldüğü konum, zaman ve durumu izlenebilecek” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ