Dünya şampiyonasında yarışacak

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, çeşitli branşlarda dereceye giren Tepe İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. Ziyarette konuşan Okul Müdür Vekili Ercan Ogeday, öğrencilerden Yağız

GÜNDEM 28.02.2018 21:24:00 0
Dünya şampiyonasında yarışacak

Çeşitli branşlarda dereceye giren Tepe İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Tepe İlkokulu ve Ortaokulu Müdür Vekili Ercan Ogeday, Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, Türkiye Satranç federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut da hazır bulundu.

 

MİNİKLERDE İL BİRİNCİSİ OLDU

 

Öğrencilerin başarılı olduğu branşlarla ilgili bilgi veren Ercan Ogeday, 10-11 Şubat’ta Marmara Ereğlisi'nde düzenlenen Okul Sporları Satranç İl yarışmalarında, ilkokullar arasında, Çerkezköy Tepe İlkokulu Minikler Genel Takımı Tekirdağ İl Birincisi olurken, Minik kızlar takımının da Tekirdağ üçüncüsü olduğunu belirtti.

 

GRUP YARIŞMALARINDA TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDECEKLER

 

 Marmara Ereğlisi'nde 17-18 Şubat’ta ortaokullar arasında düzenlenen Okul Sporları Satranç İl yarışmalarında da Tepe Ortaokulu Yıldızlar Genel Takımı Tekirdağ İl Birincisi olurken Küçük Kızlar Takımının il ikincisi olduğunu kaydeden Ogeday “Bu sonuçlarla, Ortaokullarda yarışan her iki takımımız da 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında, Tekirdağ’da yapılacak olan grup yarışmalarına katılarak, ilimizi temsil edecekler” dedi.

 

MİLLİ FORMA GİYEN SPORCU SAYISI 4 OLDU

 

Okulun 2017 Okul Sporları Satranç Yarışmalarında, Küçük Kızlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü olduğunu ve aynı zamanda 20-26 Şubat tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda, okulun 3/B sınıfı öğrencileri Ece Naz Sönmez ve Yağız Efe Deniz’in Milli Takım Havuzuna kalarak büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen Ogeday “Daha önceden öğrencilerimiz Efsun Yakut ve Ada Çetin ile yakaladığımız bu başarımızla okulumuzda satrançta Milli forma giyen öğrenci sayımız 4 oldu” dedi.

 

DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK

 

Öğrencilerden Yağız Efe Deniz’in 20-30 Nisan tarihleri arasında Arnavutluk'ta yapılacak olan Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda yarışacağını kaydeden Ogeday, 29 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda ise her iki sporcunun ülkemiz adına yarışacağını dile getirerek “Öğrencimiz Sude Naz Kaya, Avrupa Kulüpler Arası Taekwondo Müsabakalarında 3’üncü oldu. Uluslararası Turkish Open'da ikinci olarak Taekwondo Milli Takımına seçildi. Yunanistan, Atina'da yapılacak olan Başkanlık Kupasında 33 Kg Yıldız bayanlarda Türkiye'yi temsil edecek. Öğrencimiz Çınar Okumuş, okullar arası güreş müsabakalarında Tekirdağ İl birincisi oldu ve grup yarışmalarında Tekirdağ'ı temsil edecek” dedi.

 

“GURUR DUYUYORUZ”

 

Öğrencilerin başarılarından dolayı büyük gurur duyduklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Taekwondo ve Satranç dallarında ilçemizin çok önemli bir yerde olduğuna inanıyorum.  Okulumuzu, öğretmenlerimizi, siz değerli öğrencilerimizi ve sizleri destekleyen ailelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU