'Sanat' Çerkezköy'de sanatseverlerle buluştu

Cüneyt Türel, Cihan Ünal ve Can Gürzap'ın 20 yıl önce birlikte rol aldıkları "Sanat" oyunu, usta oyuncu Türel'in anısına yeniden sahnelenmeye başlandı. Çerkezköy Organize Sanayi B?

GÜNDEM 21.02.2018 22:06:00 0

Cüneyt Türel, Cihan Ünal ve Can Gürzap’ın 20 yıl önce birlikte rol aldıkları “Sanat” oyunu, usta oyuncu Türel’in anısına yeniden sahnelenmeye başlandı. Yeni “Sanat”ın kadrosunda Cihan Ünal ve Can Gürzap’a bu defa Mutlu Güney eşlik ediyor.

 

ÇERKEZKÖY’DE İZLEYİCİ İLE BULUŞTU

 

Aysa Organizasyon tarafından sahnelenen ‘Sanat’ isimli tiyatro oyunu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Çerkezköy’de izleyiciyle buluştu. Gencay Gürün’ün dilimize çevirip yönettiği oyunun, yapımı AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’na, sahne tasarımı ise Barış Dinçel’e ait.

 

İLGİ YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Çerkezköy Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu  ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Saim Buyruk, Ahmet Temiroğlu, İlyas Kum ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile çok sayıda sanatsever izledi.

 

ALINAN TABLO ÜZERİNE GELİŞEN OLAYLAR ANLATILDI

 

Gencay Gürün’ün yönettiği Sanat tiyatro oyunu, Türk Tiyatrosu’nun yaşayan üç efsane ismini bir araya getirdi. Ünlü Fransız yazar Yasmina Reza’nın yazdığı oyunda, üç yakın arkadaştan biri olan Serge’in aldığı bir tablo üzerine 3 arkadaş arasında gelişen diyaloglar anlatıldı. “Sanat”, satın alınan bir sanat eseriyle sorgulanan bir dostluk hikâyesi, entelektüel tartışmaların satır arasına gizlenmiş bir hesaplaşma. 25 yıllık bir dostluğa “nefret” karıştıran şeyin satın alınan beyaz, bembeyaz bir tablo olması ironik gelebilir. Lakin Marc, Serge ve Yvan, çok pahalıya satın alınan bir sanat eserinin adeta enkazı altında kalıyor. Sanatsal eleştirilerle başlayan zıtlaşmaları, gitgide onları da ele geçirip kendilerini, hayatlarını ve dostluklarını adeta bir uçuruma doğru sürüklüyor. İç hesaplaşmalar, sert yüzleşmeler nihayetinde bitme noktasına gelen bir dostluğa uzanıyor.

 

PERFORMANSLARI İLE BEĞENİ TOPLADILAR

 

Oyunda, Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney birlikte sahne aldı. Usta oyuncular, oyunda performansları ile ayakta alkışlandılar. Oyunun sonunda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından, usta sanatçılara günün anısına çiçek takdim edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU