İlçe Milli Eğitim Müdürleri Tekirdağ'da toplandı

2018 yılı 2. İlçe Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan başkanlığında yapıldı.

EĞİTİM 20.02.2018 22:05:00 0
İlçe Milli Eğitim Müdürleri Tekirdağ

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, mahalli hizmet içi eğitim kapsamında ilçelerde Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin kültür dersleri öğretmenlerine yönelik “Etkili Sınıf Yönetimi Kursu” açılması, okul çağ nüfusunda olup da, e-okul sistemi üzerinde kayıt yaptırmamış çocukların durumu görüşülürken, DYNET hakkında da bilgilendirme yapıldı.

 

İŞ VE İŞLEYİŞ DEĞERLENDİRİLDİ

 

İmam Hatip Ortaokullarında uygulanan “Hafızlık Projesi”nin değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda okul sporları ile ilgili yapılan çalışmalar da görüşüldü. MTSK Uygulama Sınavı ücretlerinin ödenmesi ile ilgili açıklamaların değerlendirilmesinin ardından Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri İzleme ve Saha Araştırması raporlarındaki eksikliklerin giderilmesi, Özel Eğitim Farkındalık Eğitimleri Kursu (Otizm-Dil ve Konuşma Güçlüğü-Özel Öğrenme Güçlüğü-Özel Yetenekli Bireyler) iş ve işleyişinin değerlendirilmesi konuları görüşüldü.

 

YATIRIM PROGRAMI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Liselerarası 15 Temmuz konulu yarışmalar hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda Halk Eğitimi Merkezi-İŞKUR işbirliği ile açılan kurslar da değerlendirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin projelerle ilgili performanslarının değerlendirildiği toplantıda 2018 yılı Temel Eğitim Yatırım Programı da görüşüldü.

 

Haber / Menşure KARDEŞ