Doğan: En önemli sorunumuz kutuplaşma

Partisinin Kapaklı İlçe Kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Mesut Doğan"Kutuplaşan değil kucaklaşan bir ülke oluşturursak ondan sonra sorunlarımÄ

GÜNDEM 18.02.2018 21:40:00 0
Doğan: En önemli sorunumuz kutuplaşma

Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı 1.Olağan Kongresi, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Mesut Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

MEYDANDAN KONGRE SALONUNA MEHTERAN EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

 

Büyükşehir yapılanmasının ardından ilçe olan Kapaklı’da Saadet Partisi İlçe Teşkilatı’nın ilk olağan ilçe kongresi yapıldı. Dün öğle namazı sonrası Kapaklı meydanında toplanan partililer, mehteran ekibi eşliğinde kongrenin yapılacağı Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’na geçti. Saat 14:30’da başlayan kongrede divana Murat Vakitçi başkanlık ederken, divanda da Mehmet Ayan ve Bilal Küçük yer aldı. Kongrede konuşan Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, “Bu ay şehitler ayımızdır ve cennet mekan Necmettin Erbakan hocamızın da vefat ayıdır” dedi. Yönetim kurulunun ibrasının ardından Saadet Partisi İl Başkanı Feti Pehlivan konuşma yaptı. Siyasi partinin, devleti yönetme iddiasında bulunan bir ekip işi olduğunu kaydeden Pehlivan “Devlet hepimizin evidir. Bu evin içersin de farklı görüş, düşünce olan kardeşler olarak varız. Evin içerisinde bazı problemlerimiz olabilir. Bunları kardeşlik hukuku içinde çözmemiz gerekiyor. Aile bütünlüğü içinde millet bilincini ümmet şuuruna ulaştırmak mecburiyetindeyiz” dedi.

 

“DEVLETİ YÖNETMEYE TALİBİZ”

 

Saadet Partisi’nin devleti yönetmeye talip olduğunu söyleyen Pehlivan, “81 milyonluk bir devletiz. 81 milyon insan bugün Türkiye Cumhuriyeti olarak bir bütün ve kardeştir. Bu kardeşliğin devam ettirilebilmesi adalet ile mümkündür. Adalet kimsenin keyfine göre bir tasarruf değildir. Adalet ölçünün gösterdiği sonuçtur. Milli görüş dediğimizde önümüze çıkan insan temel haklarının adaletli bir şekilde tanzim edilmesi ve buna göre yönetimin olmasını gerekli kılar. Güçlü olanın dediği olur, güçsüz olan zulme uğrar. Buna razı değiliz” dedi.  Saadet Partisi Teşkilatlanma ve İl Sorumlusu Arslan Ateş de Saadet Partisi’nin Türkiye’nin teminatı ve güvencesi olduğunu ifade etti. Saadet Partisi’nin yaşanabilir bir Türkiye önerdiğini belirten Ateş “Necmettin Erbakan 1969 yılında tarihin akışını değiştirdi ve Konya’dan bağımsız milletvekili oldu. Bize miras bıraktı, o mirası Türkiye’nin yarınlarına, geleceğine, bölgenin huzuruna saadetine güvenliğine katkılar sunsun diye. Canla başla gece gündüz çalışan bir kadro var, o kadro Saadet Partisidir. Bugün buradan ışık yakacağız” dedi.

 

“GÜNÜ KURTARIRIZ AMA GELECEĞİ KARARTMIŞ OLURUZ”

 

Kongrede son konuşmayı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Mesut Doğan yaptı. Ülkemizin karışık, kritik ve hassas bir süreçten geçtiğini söyleyen Doğan, “Sorulması gereken soruların sorulamadığı, konuşulması gereken konuların konuşulamadığı bir süreçten geçiyoruz. Böylesine sorunların zirvede olduğu dönemde ülkemizde en büyük sorun gerçek sorunların konuşulamayışı olmuştur” dedi. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin pkk, fetö ile mücadele ettiğini söyleyen Doğan “Bunlar kukladır. Bunları besleyen kuklacı ile mücadele edebiliyor muyuz? Asıl mesele de budur. Bugün Afrin’e girdik. Bu sonuçtur. Bugün Türkiye’de yaşayan herkes duası, desteği, niyeti ile Mehmetçiğin arkasındadır. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ‘Biz Afrin’e girmek mecburiyetindeydik ve girdik’ diyor. Neden girmek zorundaydık. Sebep 15 yıldır uygulanan yanlış dış politikadır. Bunu konuşmadan insanları yönlendirirsek bugünü kurtarırız ama geleceği karartmış oluruz” dedi.

 

“BUGÜNE KADAR KİŞİLERLE UĞRAŞMADIK”

 

Ülkeyi kimin yönettiğinin önemli olduğunu, fakat asıl önemli olanın nasıl yönetildiği olduğunu kaydeden Doğan “Bu topraklarda siyaset yapanlar bu siyaseti icra ederken, ekonominin merkezine helal lokma koymadıkları, eğitimin merkezine güzel sosyal hayatın merkezine kardeşliği yerleştirmedikleri sürece dış politikanın merkezine İslam birliği yerleştirmedikleri sürece ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi. Saadet Partisi olarak bugüne kadar kişilerle uğraşmadıklarını, kendileri için önemli olanın prensip ve sistem olduğunu söyleyen Doğan, “Türkiye sıradan bir ülke değil. Bin yıl dünyaya liderlik yapmış bir medeniyet. Tarih boyunca bu topraklarda niyeti olan küresel güçler bu topraklardaki hedeflerini gerçekleştirmek için tarih boyunca adımlar atmıştır. Ama attıkları her adımı bizim ecdadımız engellemiştir. Bunu çok iyi bildiklerinden dolayı bugün aynı hedefi gerçekleştirmek için adım atmadan önce o adımına engel olacağına inandığı Türkiye Cumhuriyeti devletinde beş tane tehlikeli mikrop oluşturmuştur. Siyasette kutuplaşma zemini, ekonomide çökme zemini, sosyal hayatımızda çürüme zemini, toprak bütünlüğü hususumuzda bölünme zemini, komşularımızla savaş zemini oluşturdular” dedi.

 

“İNSANLAR BİRBİRİNE ŞÜPHE İLE BAKIYOR”

 

Aynı camide namaz kılanların birbirine şüphe ile baktığını, aynı resmi dairenin odasında 20 yıl beraber çalışmış kişilerin birbirini ispiyonlar hale geldiğini ifade eden Doğan “Böyle bir ülke olmaz ve dış tehdide karşı da ayakta durmaz. Bugün ülke içerisinde yaşayan tüm insanların, partilerin, cemaatlerin arasında köprü vazifesi görebilecek tek parti Saadet Partisi kalmıştır. Bu sorumluluk gece bizi uyutmayacak kadar büyük sorumluluktur” dedi. Meclisteki partililerin Amerika çağırdığı zaman bir araya geldiğini, millet çağırdığı zaman bir araya gelemediklerini ileri süren Doğan “12 Eylül öncesinde sağcılık, solculuk adına gençlerimiz birbirine kurşun sıktılar. Birbirine kurşun sıkanları biz Refah Partisi çatısı altında kucaklaştırdık. Bugün de yapacağız. Bu ülkede kaos oluştuktan sonra iktidara AK Parti gelse Saadet Partisi gelse ne olur. Bir anlam ifade etmez” dedi.

 

BİRLİK BERABERLİĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Birlik beraberliğin önemine dikkat çeken Doğan “Kutuplaşan değil kucaklaşan bir ülke oluşturursak ondan sonra sorunlarımızı çözmeye başlarız. En önemli sorunumuz ise kutuplaşma sorunudur. Altını oyacak kadar tehlikeli bir mikroptur. Bu oyunu görmemiz lazım. Ülkede kimse kimseyi beğenmiyor, dinlemiyor, güvenmiyor. Sorunlarımızı nasıl konuşacağız? Bugün devletimiz, insanımız, tüccarımız borçlu. İnsanlarımızın kendine bile söylemeye korktuğu sorunları var” dedi. Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde bir haftadır 5 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel istismarın konuşulduğunu ifade eden Doğan “Her yıl ülkemizde 70 bin insan intihara teşebbüs ediyor. 2016 yılı sonu itibariyle bu intihar teşebbüs edenlerin 5 bin 225’i hayatını kaybetti. Her yıl Türkiye’de ortalama 130-150 bin arasında insan boşanıyor. Toplum olarak ortak geleneğimiz televizyon oldu” diye konuştu.

 

“2018’DE HERKES SAADETİ KONUŞACAK”

 

Ülkeyi güçlendirmek için kurumların güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Doğan, “Kapaklı’da 72 bin seçmen, 14 mahalle ve 181 sandık var. Bu kongrede seçilecek olan kardeşlerimiz 72 bin seçmene ulaşarak onlara Saadet Partisi’nin mesajını ulaştırmak için 14 mahallede güçlü bir şekilde teşkilatlanıp 181 sandıkta başarılı olacak” dedi. Bütün insanlara ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Mesut Doğan, “2017 yılında Saadet Partisi çok konuşuldu. Şimdi 2018 yılında ise Saadet Partisi’ni herkesin konuştuğu yıl olacak” dedi.

 

YENİ YÖNETİM

 

Mevcut Başkan Hasan Karakoç’un tek listesi ile gidilen seçimlerde Karakoç güven tazelerken, yeni yönetimde Abamüslim Ayık, İsmail Göksü, Aydın Tekin, Davut Sevinç, Ömer Gülsever, Abdullah Karasakal, Aynur Karakoç, İsa Sevinç, Ahmet Kaymaz, Ramazan Göksu, Ramazan Alan, Hamza Öğe, Nevin Göksu, Aziz Yiğit, Eda Mercan yer aldı. İl delegeliğine de Şevki Ayaş, İsa Sevinç, İsmail Göksu, Ramazan Alan, Ekrem Çelik, Ramazan Göksu ve Mustafa Semiz seçildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Mesut Doğan, İl Başkanı Feti Pehlivan ve partililerin yanı sıra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diller de katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU