Türk Müziği Korosu'ndan "Birlik Beraberlik" Konseri

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu Halk Eğitimi Merkezi'nde birlik ve beraberlik temalı konser verdi. Konserin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Ülkemiz çok önemli

KÜLTÜR SANAT 18.02.2018 16:42:00 0
Türk Müziği Korosu

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu Halk Eğitimi Merkezi’nde birlik ve beraberlik temalı konser verdi.

 

HÜZZAM PEŞREVİ İLE BAŞLADI

 

Önceki akşam saat 20:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde şef F. Fahrihan Ünsal yönetiminde verilen konser 2 bölümden oluştu. Konser Seyfettin Osmanoğlu’nun Hüzzam Peşrevi şarkısını seslendirmesi ile başladı. Koro tarafından Avni Anıl’ın “Ayrılık Ümitlerin Ötesinde” isimli Hüzzam şarkısının seslendirilmesinin ardından, solist Vahdettin Tan tarafından yine Avni Anıl’a ait “İçimde Bin Türlü Keder” isimli Hüzzam şarkı seslendirildi. Solistler Yıldız Korul ve Mahmut Demirtaş tarafından Avni Anıl’a ait “Bir Ateşim Yanarım” adlı Hicaz şarkının seslendirilmesinin ardından Solistler Dilek Kaya ve Bahtiyar Karakaş da Avni Anıl’a ait “Unutamıyorum” adlı Suzidil şarkıyı seslendirdi.

 

İLK BÖLÜM VATAN MARŞI İLE SONA ERDİ

 

Solist Nevzat Ş. Duran’ın Avni Anıl’a ait “Unutulmuş Ne Varsa” adlı Muhayyer Kürdi şarkıyı seslendirmesinin ardından solist Rojda Eryılmaz de yine Avni Anıl’a ait “Aşk Bu Değil” adlı Nihavend şarkıyı seslendirdi. Koro tarafından sırasıyla Avni Anıl’a ait “Bir Alev Bir Işık” ve “Ağla Gitar” şarkılarının seslendirilmesinin ardından konserin ilk bölümü Musa Süreyya’ya ait Vatan Marşı’nın hep birlikte seslendirilmesi ile sona erdi.

 

SOLİSTLER SESLENDİRDİ

 

Konserin ikinci bölümü de koro tarafından Necdet Koyutürk’e ait “Papatya Gibisin” isimli şarkının seslendirilmesi ile başladı. Solist Şehnaz Tuğran’ın Fehmi Ege’ye ait “Sana Nereden Gönül Verdim” isimli şarkıyı, solist Fikret Puza’nın Necip Celal Andel’e ait “Sevdim Bir Genç Kadını” isimli şarkıyı, solist Neşe Akay’ın Levent Gülez’e ait “Bir Su Gibi” isimli şarkıyı seslendirmesinin ardından solist Serhan Muştu da Ali Rıza Bey’e ait “Yıldızların Altında” isimli Nihavend şarkıyın seslendirdi.

 

“HOŞ GELİŞLER OLA MUSTAFA KEMAL PAŞA”

 

Solist Muzaffer Kartal’ın “Aman Avcı Vurma Beni” isimli Nihavend Azeri Türkü’yü seslendirmesinin ardından koro tarafından sırasıyla “Araz Üste Buz Üste”, “Deryada Deryalıklar”, “Bir Kara Gözlüye” isimli şarkılar seslendirildi. Konser koro üyeleri ve dinleyicilerin hep bir ağızdan “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşının seslendirmesi ile sona erdi.

 

“ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

 

Konser sonrası konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğu bu süreçte kültürümüzle ve sanatımızla birbirimize sıkı sıkıya tutunmamızı sağlayan Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Akay, “‘Sanatsız Kalmış Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

 

KASIM AYINDAKİ KONSER KÜLTÜR MERKEZİNDE

 

Çerkezköy’de çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle birlik ve beraberliğin daha da güçlendirileceğini kaydeden Akay, Koronun bu yıl 3 çalışmayla sanatseverlerin karşısında olacağını belirterek “Birincisi gerçekleştirdiğimiz bu konserdi. Bir dahaki buluşmamız Mayıs ayında olacak. İnşallah Kasım ayındaki buluşmamızı yeni Kültür Merkezimizde gerçekleştireceğiz. Adım adım bu noktalara geldik. Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun 18 yıllık emeğini yeni Kültür Merkezimizde tüm Tekirdağlılarla buluşturma imkanına sahip olacağız” dedi.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Konuşmasının ardından Koro Şefi F. Fahrihan Ünsal’a çiçek takdim eden Akay, koro üyelerine de çeşitli hediyeler verdi. Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki koroda, Ahu Demirci, Canan Aytekin, Dilek Kaya, Emel Başarır, Fatma Aybars, İnci Yılmaz, Melek Gürses, Müzehher Girgin, Naciye Biber, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şükriye Mermi, Yıldız Korul, Zekiye Koçak, Zeliha Firidin, Zeynep Ergin, Bahtiyar Karakaş, Bahri Eryılmaz, Engin Özden, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Mahmut Demirtaş, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oktay Aybars, Ufuk Koroğlu, Utku Tüfekçi, Vahdettin Tan ve Volkan Avcı yer aldı. Konserde, Kemanda Ayhan Çakır, Kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Mandolinde Hüseyin Yeğen, Klarnette İsmail Çetin, Darbukada Muzaffer Bayraktar, Bendirde Gökay Akıllıoğlu yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU