Basit önlemlerle can kaybı en aza indirilebilir

AKUT Arama Kurtarma Derneği AKUT Tekirdağ Ekibi tarafından Çorlu Yunus Emre İlkokulu'nda 577 öğrenci ve 33 öğretmene Deprem Bilinçlendirme Semineri verdi.

GÜNDEM 18.02.2018 13:21:00 0
Basit önlemlerle can kaybı en aza indirilebilir

Her zaman Marmara Bölgesi ve Tekirdağ’da oluşabilecek bir deprem için sürekli hazırlık yaptıklarını,  eğitimlerine devam ettiklerini ifade eden Ekip Lideri Murat Kılıç, “Sorumluluk bölgemiz olan Trakya Bölgesi deprem bölgesi olduğu için gelen talepler doğrultusunda isteyen her okul ve işyerlerinde deprem bilinçlendirme semineri veriyoruz” dedi. Asıl amaçlarının geleceğin teminatı olan öğrencilerin de afet konusunda bilinçlenmesi olduğunu söyleyen Kılıç “Öğrencilerimize afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler veriyoruz” dedi.

 

“BAŞIMIZI ELLERİMİZİN ARASINA KOYARAK KORUMALIYIZ”

 

Çorlu’da düzenlenen seminerde de öğrenci ve öğretmenlere afet ve afet çeşitleri, afetlerin oluş sebepleri, afetlerden korunma yolları ve benzeri konularında detaylı bilgiler veren Kılıç, “Binaların sağlam olmamasından dolayı deprem sırasında eşyaların altına sığınmak yanlış. Deprem anında panik yaşamamak için, önceden kişisel bir eylem planı belirlemek gerekiyor. Öğrenciler deprem sırasında sıraların altı yerine sıra aralarındaki koridorları kullanmalı ve camlardan uzak durmalı. Deprem öncesi alınacak basit önlemlerle can kaybı en aza indirilebilir. Bunun yanı sıra binalar yapılırken deprem yönetmeliğine uyulması insan hayatını doğrudan etkilemektedir. Deprem anındaki pozisyonumuz da önemlidir. Deprem anında başımızı ellerimizin arasına alarak korunmalıyız” dedi. AKUT Tekirdağ Ekip Lideri Murat Kılıç, depremde dışarı çıkmak için merdiven ve asansöre yönelmenin can kayıplarını artıracağını da sözlerine ekledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ