Akay, milli sporcuları ağırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut ve Milli Takım havuzuna seçilen Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü sporcuları ile velilerini ağır

GÜNDEM 16.02.2018 23:33:00 0
Akay, milli sporcuları ağırladı

Ziyarette konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut, Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü sporcuları 9 yaşındaki Yağız Efe Deniz ve 9 yaşındaki Ece Naz Sönmez’in 20-26 Ocak tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda elde ettikleri başarı neticesinde Milli Takım havuzuna seçildiklerini belirtti. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katkıları sayesinde Çerkezköy’de satrancın çok güzel noktalara geldiğini söyleyen Yakut, başkana teşekkür etti.

 

“ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER”

 

Yağız Efe Deniz’in 20-29 Nisan tarihlerinde Arnavutluk’ta düzenlenecek olan Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası’nda Çerkezköy’ü ve ülkemizi temsil edeceğini ifade eden Yakut, 29 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde de Polonya’da Avrupa Okullar Arası Satranç Şampiyonası düzenleneceğini, sporcuların bu turnuvada da Çerkezköy’ü ve ülkemizi temsil edeceğini söyledi.

 

“BAŞARILARI İLE GURURLANDIRIYORLAR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sporun her dalına destek vermeye devam edeceklerini belirten Akay “Kentimiz birçok branşta olduğu gibi satrançta da adından söz ettirmeye başladı. Geleneksel hale getirdiğimiz Çerkezköy Belediyesi Satranç Şampiyonası her yıl yoğun bir katılım ile gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda sporcularımızın gerek ulusal gerekse uluslararası alanlarda elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırıyor” dedi. Akay “Çerkezköy Belediyesi Satranç Şampiyonası’nın bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenmesi planlanıyor. Satranç ve diğer spor branşlarına verdiğimiz destekler devam edecek” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN