Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Afrin açıklaması

-Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 28 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1551'e yükseldi. 55'i a

GÜNDEM 16.02.2018 23:21:00 0
Türk Silahlı Kuvvetleri

 

-Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 28 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1551'e yükseldi. 55'i aşkın köy ve belde terör örgütlerinden arındırıldı.

 

-Bugüne kadar 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği harekâtın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, son bir günlük süreçte kara ve hava operasyonlarıyla 23, toplamda ise 1551 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

-Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Afrin kenti kırsalındaki Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri, sabah saatlerinden itibaren karadan hedef alındı. Sınırda konuşlu topçu birliklerinin obüslerle ateş aldığına aldığı bölgedeki terörist mevzileri bombalandı.

 

-Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki pazarcı esnafı, 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için araçlarıyla oluşturdukları konvoy ile Reyhanlı Belediyesi önünde toplandı.

 

Şaban KARDEŞ