Çerkezköy'de okuma yazma seferberliği

Okuma yazma seferberliği kapsamında Çerkezköy'de okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için okuma yazma kursları düzenlenecek.

EĞİTİM 15.02.2018 19:57:00 0
Çerkezköy

Kursun 5 Mart’ta başlayıp 11 Mayıs’ta sona ereceğini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, proje kapsamında ilçede okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesi amacıyla komisyon kurulduğunu ve komisyon tarafından alan taraması yapıldığını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Çerkezköy’de 5 Mart-11 Mayıs tarihleri arasında okuma yazma kursu açılacak.

 

“KAYITLAR DEVAM EDİYOR”

 

‘Çerkezköy’de Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın’ sloganı ile açılacak olan kurslarda okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak, okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesinin amaçlandığını belirtildi. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde ve okullarda hummalı bir çalışma başlatılırken, okuma yazma kursu için kayıtlar devam ediyor. Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilecek okuryazarlık seferberliği kapsamında ilçe merkezinde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı belirlenerek, bu vatandaşlar okuma yazma kursuna yönlendirilecek.  

 

“ALAN TARAMASI YAPILIYOR”

 

Okuma yazma kursunun 5 Mart’ta başlayacağını ve 11 Mayıs’ta sona ereceğini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 2016 yılında Çerkezköy’de okuma yazma bilmeyenlerin sayısının 2 bin 335 olarak tespit edildiğini söyledi. 2017 yılından itibaren 440 vatandaşa eğitimler verildiğini kaydeden Abban “Okuma yazma seferberliği kapsamında Kaymakamlığımız ilçe seferberlik yürütme kurulunu kurdu ve ilçe komisyonu oluşturuldu. Ayrıca Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da bölge komisyonu da oluşturuldu ve komisyon üyeleri alan taraması gerçekleştiriyorlar” dedi.

 

“BİR KİŞİ BİLE OLSA KURS AÇILACAK”

 

Ulaşabilecekleri tüm kesimlere ulaşıp kurslara davet edeceklerini söyleyen Abban “Okuma yazma kurslarının açılabilmesi için belli bir sayıda ulaşılması gerekmiyor. Kursun açılması için bir kişi bile olsa yeterli. Okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 20’si kendi imkanları ile okuma yazma öğrenmiş durumda. Kendi imkanları ile okuma yazma öğrenen veya ilkokul birinci ve ikinci sınıfa gidip okulu bırakan vatandaşlarımız da okuma yazma bilmiyor olarak görünüyor. Okuma yazma bilen kısmı sınav ile tespit edip belgelendirdiğimizde TÜİK'in oluşturduğu verilere göre okuma yazma bilmeyen oranındaki sayı biraz daha düşecek” dedi.

 

SINAV DA YAPILACAK

 

Gelen taleplere göre okuma yazma durumunun belirlenip sınav yapılacağını söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “2 kurs ve 2 sınavımız olacak. 2. kademede sosyal derslerimizde yer alacak. 1'inci kademede başarılı olan vatandaşlarımız direkt 2'nci kademe kursuna gelebilecek. 2. kademede sınav yapıp ilkokul mezunu yapabileceğiz” dedi. Okuma Yazma Seferberliği Projesi için okuryazarlık yürütme kurulu oluşturulduğunu ve bu komisyonda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, hayırseverler, muhtarlar, Kurum müdürleri ve müdür yardımcıları, gönüllü kişilerin yer aldığını, komisyonda ise okullardaki öğretmenler, müdür yardımcıları, kurul müdürlerinin yer aldığını belirten Kaymakam Abban, okuma yazma kursuna katılmak isteyen vatandaşların kendilerine en yakın okullara ya da Halk Eğitimi Merkezi’ne başvuru yapabileceğini söyledi.

 

Haber / Özge MERİÇ