Mehteran, ilk konserini 18 Mart'ta verecek

Dezavantajlı grupta yer alan vatandaşların kişisel mesleki gelişimini ve sosyal uyumunu sağlamak amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen mehteran takımı çalışmalarını sÃ?

GÜNDEM 15.02.2018 19:56:00 0
Mehteran, ilk konserini 18 Mart

Ekibin çalışmalarını izleyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ekibin kısa sürede kendini bu kadar geliştirmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Mehteran ekibi ilk resmi konserini 18 Mart’ta verecek. 

 

Dezavantajlı grupta yer alan vatandaşların kişisel mesleki gelişimini ve sosyal uyumunu sağlamak amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen mehteran takımı çalışmalarını sürdürüyor.

 

KÜÇÜK BİR KONSER VERDİLER

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 18 Ocak’ta çalışmalarına başlayan mehteran ekibinin çalışmalarını izledi. Abban’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman da eşlik etti. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından temin edilen kıyafetleri ilk kez giyen Mehteran ekibi, küçük bir de konser verdi.

 

HAFTADA 2 GÜN ÇALIŞMA YAPILIYOR

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren eğitmenler Ercan Azaz ve Emrah Ovalı “Çalışmalar bir yıl sürecek. Eğitimler haftada iki, ayda sekiz gün yapılıyor. Şuan marşları ezberleme ve çalma aşamasındayız. Çanakkale Türküsü ve Estargon Kalesi marşlarına da bugünden itibaren başladık” dedi. Mehteran Takımı’nda yer alan kursiyerlerin Çerkezköy Kaymakamlığı’nın temin ettiği kıyafetleri ilk kez giyip protokolün önüne çıktığını kaydeden Azaz ve Ovalı, desteklerinden dolayı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a teşekkür etti.

 

İLK KONSER 18 MART’TA

 

Mehteran ekibinde 20 kişinin yer aldığını söyleyen Azaz ve Ovalı, mehteran ekibinin yıl içinde çeşitli organizasyonlarda gösteri sunacağını belirtti. Mehteran takımının “Yelkenler Biçilecek”, “Hücum marşı”, “Ceddin Deden Neslin Baban” ve “Ordu Marşı” marşına alkışlarıyla tempo tutan Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban da kısa sürede ekibin kendini bu kadar geliştirmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Mehteran ekibini kutlayan Abban, ekibin ilk resmi konserini 18 Mart’ta vereceğini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU