Milli Yelkencileri ağırladı

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü temsilcilerinden ve Yelken Milli Takımı kampına seçilen sporculardan oluşan heyet, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı ziyaret etti.

SPOR 13.02.2018 23:31:00 0
Milli Yelkencileri ağırladı

Eşkinat, ziyarette Milli Takıma seçilme şansını yakalayan genç sporcuları tebrik ederken, Eylül ayında yapılması planlanan RodostoCup yelken yarışları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Türkiye Yelken Federasyonu İl Temsilcisi Birol Uzel, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Komodoru Göksel Karaevli, Kulüp Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Erdağlı, Serkan Şen, İlhami Özcan Aygun, Altan İşgören ve Bülent Uzel de hazır bulundu.

 

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

 

Ziyarette Yelken Antrenörü Berk Uzel ve Milli Takım kampına çağrılan genç yelkenciler Alev Erkan, İlayda Şen, Güneş Kurnaz ve Ege Ayyıldız Bayraktar da ülke çapındaki yarışlarda elde ettikleri kupalarla yer aldı. Alev Erkan’ın önümüzdeki günlerde Avrupa Yelken Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edeceği belirtilirken, milli sporcular, yelkene verdiği desteklerden ötürü Başkan Eşkinat’a teşekkür etti.

 

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ’ı sportif anlamda hâlihazırda en iyi temsil eden branşın yelken olduğunu ifade ederek “Üç yıldır olduğu gibi yelkene bundan sonraki süreçte de destek vermeye devam edeceğiz. Yelken, bir çocuğun tek başına denize açılıp rüzgâra, dalgalara karşı mücadele etmesini gerektiren, bu sırada çocuklarımıza muhakeme, sorumluluk, birey olma, hızlı karar verebilme ve harekete geçme gibi çağımızda geçerliliği tartışmasız birçok yetenek kazandıran bir spor. Bu yüzden yelken bizim çok önem verdiğimiz bir alan. 3 yıldır RodostoCup yarışlarımızı her yıl geliştirerek bugün milli sporcu çıkarma noktasına geldik. Tekirdağ artık ülke çapında yelkenle anılan bir şehir haline geldi. Bunun sonucu olarak Balkan Şampiyonası da burada yapıldı. Genç sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecek” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA