İlk maç öncesi kahvaltıda buluştular

Kapaklı Başakşehir Koleji Gençlik Spor Kulübü Futbol takımının resmi sezon açılışı dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ilki başlatmanın zor old

GÜNDEM 11.02.2018 22:01:00 0
İlk maç öncesi kahvaltıda buluştular

Kapaklı Başakşehir Koleji Gençlik Spor Kulübü Futbol takımının resmi sezon açılışı dolayısıyla saat 10:30’da Kapaklı Busines Otel’de kahvaltı düzenlendi.

 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

 

Kahvaltıya Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Başakşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dursun, Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Recep Eray Tok, Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcıları Salih Yılmaz ve Emin Neşeli, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Hasan Dükanlı, Kapaklı Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğlu, Başakşehir Koleji Gençlik Spor Kulübü Başkanı Cengiz Öğüt, Büyükyoncalı Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yalçın Özçevik, Başakşehir Koleji Muhasebe Müdürü Serpil Gamlı, Başakşehir Koleji Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Başakşehir Koleji İlkokul Müdürü Savaş Coşkun, Başakşehir Koleji Gençlik Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Hasan Dursun, spor kulübü futbolcuları ile ilkokul ve ortaokul öğretmenleri katıldı.

 

“BİRİNCİ OLMA BAŞARISINI YAKALADIK”

 

Kahvaltıda konuşan Başakşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dursun, “Kapaklı Başahşehir Koleji olarak sevgili yavrularımızı geleceğe hazırladığımız güvenli ve başarılı bir eğitim yuvasını bölgemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2016 ve 2017 yılında yapılan TEOG sınavları resmi sonuçlarına göre bölgede açık ara farkla birinci olma başarısı yakaladık. Galatasaray Lisesi be Cağaloğlu Lisesi gibi Türkiye’nin önde gelen liseleri de aralarında olmak üzere okul öğrencilerimizin yüzde 30’una fen lisesi kazandıran kurumumuz, öğrenci ve velilerimize hak ettiği mutluluğu yaşattı” dedi. 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında, bölgedeki en iyi sınıf öğretmenleri arasında gösterilen Özcan Özek ve Sinan Aksözek’i kadroya dahil ederek güçlerine güç kattıklarını kaydeden Dursun “2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci sınıf öğrencilerimiz için yetiştirdiği başarılı öğrencilerle isminden söz ettirmiş çok değerli bir öğretmenimizle anlaştık” dedi.

 

2017’DE KURULDU

 

Akademik başarıları sosyal faaliyetler ile taçlandırmak için 2017’de Kapaklı Başakşehir Koleji Gençlik Spor Kulübü’nü kurduklarını belirten Dursun “Futbol okulu, voleybol, halk oyunları ve masa tenisi branşlarında bölgemizdeki tüm çocuklara hizmet veriyoruz. Kurumsal bir yapıyla kurduğumuz futbol kulübümüzle bölgemizi 3.lig düzeyinde temsil edecek bir futbol takımı kazandırmak için yola çıktık” dedi.

 

“GENÇLERİ GÜZELE GÖTÜRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Recep Eray Tok da, Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak 20 Aralık 2017’de Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in oluruyla göreve başladıklarını ifade etti. İlçedeki tüm futbol kulüpleriyle ve diğer branşlarda faaliyet gösteren kulüplerle istişare ettiklerini kaydeden Tok “Bir olarak, birlikte hareket etmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Başakşehir Koleji Futbol takımına ilk maçında başarılar diliyorum. Amatör futbola gönül veren tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bu noktada kulübümüzde oynayan ve oynayacak futbolcularımıza büyük görevler düşüyor. Biliyoruz ki gençlerimizi hedefe ulaştırmak, iyiye, güzele götürmek için mücadele veriyoruz. Ve bunun için de onlara bir önder gerekiyor. Bu önderliği gerçekleştiren öncelikle değerli spor büyüklerimiz, ilçe büyüklerimiz ve daha sonrasında amatör spora gönül vererek gönül arzusuyla mücadele eden sporcularımıza teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYDU”

 

Program Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasıyla devam etti. 1986’da Kapaklı’nın köy iken kasaba yapıldığını anımsatan Mandalı “2004’te ben göreve başladığımda nüfusumuz 25 bindi. O günkü siyasi heyecan neticesinde kapaklıya ne hizmetler getirebilir, neler yapabiliriz, bunun arayışı içerisindeydik. 2007’de Kapaklı’da banka yoktu. İlk finans sektörü olarak İş Bankası geldi. Bunu diğer bankalar takip etmeye başlayınca şehir statüsüne doğru ilerlemeye başladık. 6 Aralık 2012 tarihinde ayrı bir heyecan vardı Kapaklı’da. Sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. Siyasi partisi ne olursa olsun, görüşü ne olursa olsun arkamızda durarak beraber bir şekilde burasını ilçe yaptık. Bu çok önemli bir konuydu” dedi.

 

“TAKIM OYUNU OYNAMAMIZ GEREKİYORDU”

 

“30 Mart 2014 yerel seçimleri gerçekleşti ve ondan sonra ilçe olduk” diyen Mandalı, büyükşehir statüsü dolayısıyla, ilçe belediyenin bazı imkanlarının alındığını ve 2 başlı sistemin geldiğini ifade ederek “Artık  bu oyunu oynarken takım oyunu oynamamız gerekiyordu. Güzel bir Kapaklı yapma uğraşı içerisindeyiz. Spor camiasında Kapaklı’da Süper Lig’de Kapaklıspor var. İnşallah sezon sonunda şampiyon olurlar. Yıllardır başarılı bir şekilde Sitespor’un altyapı çalışmaları var. Bizim çocuklarımızı yetiştirerek büyük kulüplere altyapıdan yetiştirdikleri çocuklarımızı gönderiyorlar. Bu, altyapı çalışmalarında spor kulüplerimizin başarılı olduğunu gösteriyor. 14 yaş grubundan bir sporcumuz da milli takıma seçildi” dedi.

 

“KAPAKLI’NIN BİR İHTİYACIYDI”

 

Kapaklı’ya yapılacak olan kapalı spor salonunun yerinin belirlendiğini dile getiren Mandalı “Yatırım gerçekleştirilecek. Bu Kapaklımızın bir ihtiyacıydı. Biz yerel yönetim olarak da 1000 kişilik kapalı spor salonu yapma uğraşı içerisindeydim ama yasal bir değişiklik oldu. O projeyi değiştirme zorunluluğu doğdu. Pınarça’da çok amaçlı bir spor salonunun önümüzdeki günlerde temelini atacağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var misali bizim çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Çocuklarımızın boş zamanlarını geçirebilecekleri yatırımları onlara tahsis etmemiş olursak çocuklarımız da maalesef kötü görüntülerle karşı karşıya kalabilirler” dedi. Devlet okullarına verdikleri desteği Başakşehir Koleji’ne de verme unsuruna sahip olduklarını kaydeden Mandalı “İlk maçlarına çıkacak olan futbolcu kardeşlerimize de başarılar diliyorum” dedi. Kahvaltı programında son konuşmayı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer yaptı.

 

“KAPAKLI ÇOK GENÇ BİR İLÇE”

 

Kapaklı’nın çok genç bir ilçe olduğunu dile getiren Kaymakam Yüzer “Gençliği sadece yeni kuruluyor olmasından ya da çok hızlı bir şekilde büyümesinden kaynaklanmıyor. Kapaklı aynı zamanda nüfusu itibariyle de çok genç. Bizde nüfus ortalaması 30 ise, bu Türkiye genelinde 40’a yakın. Tekirdağ’ın özellikle batısında olan ilçelerden çok daha genç, dinamik bir nüfusa sahibiz. Bu genç nüfusun. Eğitim, spor, kültür gibi aktivitelerle desteklenmesi gerekiyor. Başakşehir Koleji zaten eğitim anlamında büyük bir hizmet sunarken, bir spor kulübü de kurarak hizmeti spor alanında devam ettirmek istemiş, bu bizim için çok anlamlıdır, çok değerlidir” dedi.

 

ATKI HEDİYE EDİLDİ

 

Bir işi yürütmenin zor olabileceğini kaydeden Yüzer “Ama en önemlisi, en zoru bu işi başlatmaktır. İlki başlatmak zordur. Bugün bu zorluğu paylaşmak, kolay kılmak için beraberiz. Başakşehir Spor Kulübümüzün pek çok başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından spor kulübü tarafından protokol üyelerine takımın atkısı hediye edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU