Yeni yönetim kahvaltıda tanıtıldı

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltıda konuşan dernek başkanı Adnan Şahin, derneğin 2015-2017 yılları arasındaki faaliyetlerini açıklarken, yeni yönetimi de tan?

GÜNDEM 7.02.2018 18:56:00 0
Yeni yönetim kahvaltıda tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde faaliyet gösteren Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından dün saat 10:00’da kahvaltı düzenlendi.

 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

 

Kafega restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programında konuşan Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, 2015-2017 yılları arasında derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Genel Başkanın katılımıyla Çerkezköy Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim ile işbirliği eğitim protokolü imzalandığını kaydeden Şahin 1’inci Kamu engelli hazırlık kursu açıldı. 4 grup halinde 60 kişiye eğitim verildi. Aşmak İçin Hareket kampanyası kapsamında 4 dalda spor kursları açıldı” dedi.

 

9 ÖĞRENCİYE SPOR EĞİTİMİ

 

Proje kapsamında 90 öğrenciye 4 ay süreyle spor eğitimi verildiğini söyleyen Şahin “Futbol, masa tenisi, resim ve basketbol eğitimi sonunda devlet mülki amirlerinin de katıldığı görme engelli sporcular ile zilli top kullanılarak gösteri maçı yapıldı. Bilgisayar kursları ve büro yönetim kursları açılırken, bu kurslarımıza 35 kişi katıldı. Aşmak İçin Hareket 2.Etap Kursu’na katılan 60 çocuğa futbol ve basketbol eğitimi verildi” dedi.

 

AYDINLAN AYDINLAT

 

“Aydınlan Aydınlat” projesi ile ilgili de konuşan Şahin “Namık Kemal Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu proje açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı da katıldı. Türkiye’de ilk olan bu proje görme engellilere yönelik gönüllü kitap okuma kampanyası yerel ve ulusal basınımızda da geniş yer aldı. Engelli aileleriyle birlikte Genel Başkanımız, Kaymakam ve Belediye Başkanımızın da katıldığı güzel bir engelsiz piknik şöleni düzenledik. Derneğimizin istihdam alanında da eğitim verdiğimiz engelli kardeşlerimize 150’yi aşan iş temini yapıldı” dedi. Özel günlerde engelli aileleri ziyaret ettiklerini kaydeden Adnan Şahin “Aşmak için Hareket kampanyası dahilinde Edirne Erikli İblice limanında aşmak için dalıyoruz engellilerle ilgili projemiz büyük ses getirdi. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

 

YENİ YÖNETİM

 

Yeni yönetim kurulu üyelerini de tanıtan Şahin, yeni yönetimde Başkanvekili Nuh Kemal Aydoğdu, Başkan Yardımcısı Esat Deniz ve Sabire Kahraman, Şube Sekreteri Nurcan Temel, muhasebeci Saime Sena Gök, Çerkezköy Kadın Komisyonu Başkanı Rüveyda Akbay, Kurumsal İşler Başkanı Murat Mar, Tekirdağ Kadın Komisyon Başkanı Sultan Gülmez, Tekirdağ Sosyal Komisyon Başkanı Ünsal Çetin, Çerkezköy Komisyon Başkanı Salih Bulduk, Spor Koordinatörü Ergün Uncuoğullarından’ın yer aldığını kaydetti.

 

“TAKDİRLE İZLİYORUZ”

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Çerkezköy Kent Konseyi ile ortak bir proje yapmak isterlerse her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay da derneğin bölgede önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. Kahvaltıya Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Derneğin eski yönetim kurulu üyelerinden AK Parti Eski Kadın Kolları Başkanı ve Eski meclis üyesi Nuran Yeşil, derneğin eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU