ÇTSO ve Rumeli Üniversitesi eğitimde işbirliği yapacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine ve birinci derecede yakınlarına üniversite eğitim desteği kapsamında İstanbul Rumeli Üniversitesi ile eğitim işbirliği protokolü imzaladı.

GÜNDEM 6.02.2018 16:01:00 0
ÇTSO ve Rumeli Üniversitesi eğitimde işbirliği yapacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Rumeli Üniversitesi arasında üyelerin ve birinci derece yakınlarını kapsayan eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

 

KOZUVA VE BALCI İMZALADI

 

Protokol Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Nazlı Hilal Balcı tarafından imzalanırken, imza törenine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ve Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serap Daş da katıldı.

 

İNDİRİMLER BELİRLENDİ

 

Protokolde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve personeli ile I. derece yakınlarının ön lisans, lisans, lisansüstü ve Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerine ilişkin gerekli teşvik ve yönlendirmelerin sağlanması amaçlanıyor. Protokolde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan kişi/kişiler ve personeli ile I. derece yakınlarının, İstanbul Rumeli Üniversitesi’ne müracaat etmeleri kaydı ile uygulanacak eğitim prosedürü ve kapsam maddesinde belirtilen eğitim programları için uygulanacak indirimler belirlendi.

 

ASGARİ KAYIT KOŞULLARI GÖZETİLECEK

 

Protokolle ilgili bilgi veren Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Protokole göre katılımcıların eğitim programlarına katılımlarına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Üniversite ait yönetmelik düzenlemelerinde asgari kayıt kabul koşulları gözetilecek. Yüksek lisans eğitimlerinde adayın ALES puanı bulunmaması durumunda tezsiz yüksek lisans öğrencisi olarak kayıt yaptırabilecek veya özel öğrenci statüsünde ders alabilecek. Bu durumda özel öğrenci statüsünde azami 5 adet ders alınabilecek ancak ALES şartının öngörülen süre içerisinde yerine getirilemediği durumlarda ilgiliye aldığı dersleri belirtir transkript düzenlenecek” dedi.

 

YÜZDE 10 İNDİRİM

 

Ücretli tüm eğitimlerde protokol kapsamındaki katılımcılara Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanlığınca hak kazanılan mevcut burslar üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacağını kaydeden Kozuva “Ön lisans ve lisans eğitimi için güz ve bahar dönemlerinde; tezsiz İş Sağlığı ve Güvenliği yüksek lisans eğitimi için güz, bahar ve yaz dönemlerinde yeni öğrenci kabulü olabilecek” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ