Havzalılar Tirit gecesinde buluştu

Kapaklı Havzalılar Derneği tarafından önceki akşam 4. Tirit Gecesi düzenlendi. Gecede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Biz, birlik ve beraberliğimizi yine kendimiz sağlayacağız. Nas

GÜNDEM 6.02.2018 15:50:00 0
Havzalılar Tirit gecesinde buluştu

Kapaklı Havzalılar Derneği geleneksel hale getirilen Tirit Gecesi’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlendi. Önceki gün saat 18:00’da Vatan Düğün Salonu’nda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

BU YIL 4’ÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

 

Mevlana Camii Müezzini Hasan Aydoğdu’nun sesinden Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından konuşan Kapaklı Havzalılar Dernek Başkanı Zalif Çavdar “Derneğimiz Havza’yı güzel şekilde temsil etmek adına Kapaklı’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Tirit Gecesi düzenliyor. Tirit Gecesi’nin amacı, hemşehrilerimizin şehir hayatının zorluklarından dolayı birbirleriyle olan ilişkilerinin yeniden güzel ve sağlam bir temel oluşturmak” dedi.

 

“BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

 

Çavdar “Gecemizin hazırlanması için işinden, ailesinden ve zamanından fedakarlık ederek dernek için çalışan yönetim kuruluma ve üyelerimize, katkısı bulunan ve emeği geçen herkese buradan şükranlarımı sunarım. Kapısını her çaldığımızda bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

 

“BİRLİĞİMİZİ KENDİMİZ SAĞLAYACAĞIZ”

 

Gecede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Biz, birlik ve beraberliğimizi yine kendimiz sağlayacağız. Nasıl ki Kapaklımızı 100 bin nüfustan 110 binlere getirdik, aynı şekilde devam edeceğiz. Ayrımız oldu, gayrımız oldu fakat bunları birlik ve beraberlik içerisinde aştığımızı düşünüyorum. Çoluğumuza ve çocuğumuza istihdam yaratmak için hep beraber bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN HER TARAFINA YAYILMASI GEREKİYOR”

 

Sanayi sektörünün genel anlamda Türkiye’nin her tarafına yayılması gerektiğini söyleyen Mandalı “İşte bu planlama eksikliklerinden dolayı da sanayisi olmayan ilçelerdeki vatandaşlar tercihini Kapaklı’dan yana kullanıyor. 2017 itibariyle 8 bin nüfus Kapaklı’ya geldi ve bunun 800’ü Havzalı. Kendi hemşehrimiz gibi onlarla burada beraber bir şekilde Kapaklı’yı çekip çevirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“SİYASİ PARTİ GÖZETMEYİZ”

 

Ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde milletin kenetlenmesi gerektiğini söyleyen Mandalı “Biz Belediye Başkanları hiçbir zaman siyasi parti gözetmeyiz. Seçime 3 veya 4 ay kala kendi partimize dönüyoruz ve diyoruz ki şu partiden adayız. Bizim hiçbir parti gözetmeden, CHP’den de, Ak Parti’den de, İYİ Parti’den de, MHP’den de ayrım gözetmeden insanlarımızı bir arada tutmamız lazım. İnşallah hepimiz partisi ne olursa olsun, başta Atatürk ve onun silah arkadaşlarının açtığı bu yolda hep beraber sonsuza kadar yürürüz” dedi. Başkan Mandalı, konuşmasının ardından Dernek Başkanı Zalif Çavdar ve yönetimine plaketlerini takdim etti. Plaket takdiminin ardından program, semazen gösterisi ile sona erdi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN