Zeytin Dalı Harekatı'nda 11.gün

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki pkk/kck/pyd-ypg'li ve deaş'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde çatışmala

GÜNDEM 30.01.2018 20:51:00 0
Zeytin Dalı Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki pkk/kck/pyd-ypg'li ve deaş'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde çatışmalar devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını, 649 olarak açıkladı.

 

'Zeytin Dalı Harekatı'nın 9'uncu gününde ele geçirilen kritik öneme sahip Burseya Dağı'ndaki mayın ile bomba arama ve temizleme çalışmaları 11’inci günde de devam etti. Teröristlerin beton kuleler, tüneller ve çevresindeki sığınak ile mevzilere döşediği bubi tuzaklarına yönelik arama ve temizleme çalışması sürdürülen bölgede bulunan patlayıcılar, uzman ekipler tarafından kontrollü olarak imha edildi. Afrin'e 13 kilometre uzaklıktaki Burseya Dağı'nın teröristlerden temizlenmesinin ardından harekatın yönü, Bafelyun Tepesi'ne çevrildi. Burseya Dağı’na birkaç kilometre uzaklıkta olan Afrin’in batısındaki Bafelyun Tepesi de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı ile birlikte doğu cephesinde alınan Kastel Cindo Köyü de pkk/ypg’li teröristlerden arındırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO’nun yeni hedefi olarak belirlediği Bafelyun Tepesi’nin yanı başındaki köyde yapılan incelemede, teröristlerin her yere hendek ve siperler oluşturup, buradan neredeyse her eve tünellerle ulaştığı belirlendi.

 

Şaban KARDEŞ