Çerkezköylü sporcular şampiyonluk için hamle yaptı

2018 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonaları 20-26 Ocak tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.  Şampiyonalara Çerkezköy'den de 19 sporcu katılırken, Ece Naz Sönmezâ€??

SPOR 28.01.2018 21:45:00 0
Çerkezköylü sporcular şampiyonluk için hamle yaptı

Türk sporunun en büyük organizasyonlarından biri olan ve 7 yaşından 70 yaşına kadar sporcuların yarıştığı 2018 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonaları 20-26 Ocak tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.

 

TEKİRDAĞ’DAN 79 SPORCU KATILDI

 

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonaları’nda yine 81 ilden sporcu buluştu. Şampiyonalarda toplam 2 bin 810 sporcu hamle yaptı. Şampiyonalarda 2130 Küçük, 661 Yıldız ve 83 Emektar sporcu mücadele etti. Şampiyonalara Tekirdağ’dan Küçüklerden 65 sporcu, Yıldızlardan da 14 sporcu olmak üzere toplam 79 sporcu katıldı.

 

ÇERKEZKÖY’DEN 19 SPORCU

 

Şampiyonalara Çerkezköy’den de 7 yaş genel kategorisinde Mete Kaplan, 8 yaş genel kategorisinde Yiğit Emre İldiz, Can Tuna Kaynar ve Kaan Öztürk, 9 yaş kızlar kategorisinde Ece Naz Sönmez, Erem Aydın, 9 yaş genel kategorisinde Yağız Efe Deniz, Ömer Bartu Yaşın, Ege Yiğit Çelik, Çağan Gürsoy, Serhan Batın Aktaş, Anıl Efe Çalbay ve Atakan Alkan, 10 yaş genel kategorisinde Halil İbrahim Duran, Deniz Akay, 11 yaş genel kategorisinde Mert Kaplan, 12 yaş genel kategorisinde Hüseyin Efe Gökçe, 13 yaş kızlar kategorisinde Efsun Yakut, Gülsena Duran ve 18 yaş genel kategorisinde Taha Mert Dönmez olmak üzere toplam 19 sporcu katıldı. Sporcuları aileleri de yalnız bırakmadı.

 

“ BİR ŞAMPİYONAYI DAHA BİTİRDİK”

 

Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut, “Bir Türkiye Küçükler Satranç şampiyonasını daha hayırlısıyla bitirdik çok şükür. 19 sporcumuzun yer aldığı kafilemizde Çerkezköy’ümüzü en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve onlarla aynı heyecanı bir hafta boyunca yaşayan değerli velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

MİLLİ TAKIM HAVUZUNA KALDILAR

 

2 yıldır Çerkezköy’e milli takım gururu yaşatan Ece Naz Sönmez’in bu yıl yine Milli Takım Havuzuna kalmayı başardığını kaydeden Yakut “Tebrikler Ece Naz. Bu yıl bir ilk olarak Çerkezköy’den erkek sporcumuz da Milli Takım havuzuna girdi. 9 Yaş Genel kategorisinde bu gururu bizlere yaşatan Yağız Efe Deniz’i de tebrik ediyorum. Yine kafilemize Kapaklı’dan katılarak Milli takım havuzuna kalan Erem Aydın’ı da tebrik ediyorum” dedi.

 

“DAHA İLERİLERE TAŞINACAK”

 

Kendilerinden desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür eden Yakut “Belediye Satranç Kulübünün faaliyete geçmesi ve Başkanımızın da desteğiyle Çerkezköy’de satrancın çok daha ilerilere taşınacağına inanıyorum” dedi. Şampiyonaya Çerkezköy’de katılan sporcular, hafta sonu Çerkezköy’e döndü.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU