"Mahkemeye gideceğiz"

Halk Günü Toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Termik santrale ilk itirazımızı yaptık ve ret cevabı geldi. Şimdi mahkeme yolu açıldı ve biz bunun

GÜNDEM 26.01.2018 20:09:00 0

Kapaklı Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan Halk Günü Toplantısı’nın dün ikincisi düzenlendi.

 

“HERKESİN TÜRKİYE’NİN ÇIKARINDA BULUŞMASI GEREKİYOR”

 

Belediye meclis salonunda saat 14:00’da düzenlenen toplantıda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Mandalı “Bildiğiniz üzere şu an bir sivil ihtilal var. Bunun bir an önce bitmesi gerekiyor. Sağlıklı bir komşuluk ilişkimiz kalmadı. Önceden, anlaşamadığımız komşumuz olarak sadece Ermenistan’ı biliyorduk. Şimdi ise samimi olarak niteleyebileceğimiz komşumuz kalmadı. Artık hem onların hem de bizim menfaatimize olan noktada buluşmamız gerekiyor. Siyasi ayrım gözetmeden bu ülkedeki herkesin Türkiye’nin çıkarında bir noktada buluşması gerekiyor” dedi.

 

“İNSANLIK NOKTASINDA BULUŞMAMIZ GEREKİYOR”

 

Afrin Harekatı ile ilgili de konuşan Mandalı “İnşallah Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması yönünde gelişmeler yaşanır. Orada vuran da ‘Allah Allah’ diyor; vurulan da ‘Allah Allah’ diyor. Bizim ‘insanlık’ notasında buluşmamız gerekiyor” dedi. Termik santral ile ilgili de konuşan Mandalı “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bir yazı geldi. Yazıda, projenin askıdan inip kesinleştiği belirtilmiş. İtirazımızın reddedildiği bize iletildi” dedi.

 

“BU ISRARDAN VAZGEÇİN”

 

Bu santralin kurulmasının çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkisinin olacağını söyleyen Mandalı “Bu santral kurulursa çevremiz mahvolacak. Biz ilk itirazımızı yaptık ve ret cevabı geldi. Şimdi mahkeme yolu açıldı ve biz bununla ilgili olarak mahkemeye gideceğiz” diye konuştu. 1 Şubat Perşembe günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda termik santral ile ilgili Halkın Katılımı Toplantısı düzenleneceğini kaydeden Mandalı “Peki biz Kurban Bayramı sabahı gibi halk olarak çaresizce kesilmeyi mi bekleyeceğiz? Hayır. Biz belediye olarak karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Biz elektrik üretimine karşı değiliz. Bizim ısrarcı olduğumuz konu yenilenebilir enerji üretimi. Termik santral yapılması planlanan alana yenilenebilir enerji tesisleri kurulsa termik santralde 3 kat daha fazla elektrik üretilebilir. Biz devletimize diyoruz ki; bu ısrardan vazgeçin” dedi.

 

“HALKI DOĞRU BİLGİLENDİRİRSEK BU İŞ BİTMİŞ DEMEKTİR”

 

Bu bölgenin sanayi bölgesi olduğunu kaydeden Mandalı “Termik santral yapılırsa yatırımcılar buradan vazgeçecekler. Sanayici, fabrikasında çalıştıracak personel bulamaz hale gelecek. Bizi dinleyin. Biz yenilenebilir enerjiden yanayız. Bu, buranın halkının faydasına olacaktır. Bu güzel coğrafyayı kirletmeyin. Halkımız burada kanser havası solumak istemiyor” dedi.  1 Şubat’ta düzenlenecek olan toplantıya katılacağını belirten, vatandaşların da katılmasını isteyen Mandalı “Herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Torunlarımızı koruyup kollayacak kişiler bizleriz. Mehmet Uz, Vahap Akay ve ben bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ulaşabildiğimiz herkese ulaşacağız. Azimli olmalıyız. Biz vatandaşımızı doğru bilgilendirirsek bu iş bitmiş demektir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU