Zabıtadan market denetimi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda ürünü satan işletmelere yönelik denetim yaptı. Marketlerde ürün etiketlerinin kontrollerini sürdüren zabıta ekipleri, yapılan etiket denetimleri

GÜNDEM 24.01.2018 22:04:00 0
Zabıtadan market denetimi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda ürünü satan işletmelerde ürün etiketi kontrollerini sürdürüyor.

 

GRUPLAR HALİNDE DENETİM YAPILDI

 

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Vatandaşların alışverişlerini bilinçli yapabilmeleri amacı ile denetimler sürüyor” dedi. İşletme sahiplerine etiket konusunda daha titiz olmaları, vatandaşlara ise duyarlı olmaları çağrısında bulunan Mandalı “Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan rutin denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Son olarak yaptığımız denetimler kapsamında da vatandaşlarımızın daha bilinçli ve sağlıklı alışverişlerini sağlayabilmek amacı ile ekiplerimizce oluşturulan gruplar halinde marketlerde etiket denetimi yapıldı” dedi.

 

HERHANGİ BİR SIKINTIYA RASTLANMADI

 

Mandalı, marketlerin hijyenik şartları, fiyat etiketleri, raf düzeni, satılan ürünlerin son kullanma tarihlerinin incelendiği denetimlerde herhangi bir sıkıntıya rastlanmadığını ifade ederek “Özellikle titiz davranan ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmayan işletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Raf düzeni ve fiyat etiketi konusunda belirtilen şartlara uymayanlara gerekli uyarıları yaptık. Verilen süre içerisinde eksikliklerini gidermeyenlere gerekli cezai işlemler uygulanacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU