Her 100 çiftten 15'i yardımcı yöntemlere ihtiyaç duyuyor

Çerkezköy Belediyesi ve Acıbadem Internatıonal Hastanesi iş birliği ile dün saat 14:00'da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminerde 'Tüp Bebek Tedavisinde G?

GÜNDEM 24.01.2018 18:11:00 0
Her 100 çiftten 15

Seminere konuşmacı olarak Acıbadem Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ahmet Fatih Öğüc katıldı. İlk tüp bebeğin 1978’de doğduğunu ve o zamandan bu yana tüp bebek tedavisinde çok önemli aşamalar ve gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Öğüc  “Gelişen teknoloji ile birlikte artan bilgi düzeyi, kazanılan deneyimler ve teknolojik yenilikler tüp bebek tedavisinde pek çok alternatif yöntemin geliştirilmesini de sağladı” dedi.

 

HİÇBİR FARK YOK

 

Tüp bebek tedavisinin uygulama biçimlerinin çok daha pratik hale geldiğini kaydeden Öğüc “Tıbbın gelişmesi ve teknolojinin ilerlemesi ile tüp bebek tedavisi maliyetlerinin düşmesine, tedavi sürelerinin kısalmasına ve olumlu sonuçların çok daha sık görüldüğü bir tedavi haline gelmesinde çok önemli bir rol üstlenmiştir. Her 100 çiftten 15’ i çocuk sahibi olmak için yardımcı üreme yöntemlerine ihtiyaç duymaktadır” dedi. Ahmet Fatih Öğüc, “Çiftlerin kendilerini farklı hissetmemesi gerekiyor. Normal bebek ile tüp bebek yöntemiyle doğan bebek arasında hiçbir fark yok” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ