Mumcu'yu, saygı ve özlemle anıyoruz!

Merkezi Çerkezköy'de bulunan Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı Şaban Kardeş,  karanlık eller tarafından 1993 yılında Ankara'daki evinin önündeki aracına konulan bombanın patlaması sonucu katled

GÜNDEM 23.01.2018 20:25:00 0
Mumcu

“Her yıl ocak ayında gazetecilerin yüreği bir ayrı yanar. Karlı bir sabahta aracına konan bombanın patlatılması ile katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun ölümü ile mesleğimiz değerli bir kalemini, ülkemiz aydınlık bir yüzü yitirmiştir” diyen Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı Şaban Kardeş “Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'yu ölümünün 25’inci yılında, bir kez bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz” ifadesini kullandı.

 

25 YILDIR AYDINLATILAMADI

 

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993'te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden 25 yıl geçtiğini söyleyen Kardeş “Dönemin iktidarının, cinayeti çözmenin ve faillerini yakalamanın ‘devletin namus borcu’ olduğu söylemlerinin üzerinden onlarca hükümet bir o kadar da bakan geçmesine rağmen maalesef Mumcu cinayeti 25 yıldır gizemini koruyor” dedi.

 

DEMOKRASİ AYIBI

 

Aradan geçen uzun süre içinde cinayeti azmettirilenlerin ortaya çıkarılamamasını bir demokrasi ayıbı olarak gördüklerini söyleyen Kardeş “Basın bir ülkenin hafızası, bir milletin vicdanıdır. Bu nedenle ülkemizde de halkımızın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçiliyor. Sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Uğur Mumcu’yu ölümünün 25’inci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına saygı gösterilmesini, gazetecilerin mesleklerini yapmalarının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Mumcu'nun katillerinin saklandıkları dehlizlerden çıkarılarak Türkiye Cumhuriyeti savcıları tarafından sorgulanıp hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını istiyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU