Mustafa As 22 oyla kazandı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapıldı. Beylice Düğün Salonu'nda düzenlenen kongrede mevcut başkan Mustafa As ile Fatih Kaleli ve Recep Şahin yarıÅ

GÜNDEM 21.01.2018 19:17:00 0
Mustafa As 22 oyla kazandı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Pazar günü yapılan olağan genel kurulunda 3 başkan adayı yarıştı.

 

DİVANA BOZDAĞ BAŞKANLIK ETTİ

 

Tekirdağ Ticaret İl Müdürü Enver Tepe ve il Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde yapılan kongrede Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ın açılış konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ getirilirken, divan başkan yardımcılığına S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Katip üyeliklere Engin Arslan, Vedat Koç ve Ahmet Turanoğlu seçildi.

 

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2014-2015-2016-2017 dönemine ait yönetim kurulu faaliyet raporu, aynı döneme ait bilanço, gelir ve gider hesap raporu okunarak oybirliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibra edilmesinin ardından yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçe görüşüldü.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde öğrenci okutulması, ihtiyaç sahibi oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde bağlı olduğu birliğin mükafatı alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satım işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nün 29.09.2014 tarih ve 3058694 sayılı yazısı görüşülerek reddedildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Oda Başkanı Mustafa As, kararların oybirliği ile alınması dolayısıyla üyelere teşekkür etti.

 

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da seçime katılan 3 başkan adayına başarılar diledi. Çerkezköy’de sorunların çözülmesi için yerel yönetimlerin güçlenmesi gerektiğini, bu nedenle oda yönetimlerinin güçlenmesinden yana olduklarını söyleyen Akay “Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bölgemizin önemli bir kuruluşudur. Şoför esnafı arkadaşlarımızın haklarını korumak için bu odamızın yanında durmamız lazım” dedi. Çerkezköy’ün bölgenin en önemli ilçelerinden biri olduğunu kaydeden Akay “Şoför esnafımızın sıkıntılarının giderilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi. Geçmiş dönemdeki oda başkanlarıyla ve mevcut oda başkanıyla yaptığı görüşmelerde odanın hizmet binasının fiziki şartlarının daha iyi olması gerektiğini belirttiğini ve bu konuda belediye olarak odaya yer tahsisi yapabileceklerini, binanın da odanın kendi imkanları ya da federasyonun katkılarıyla yapılması gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Akay “Biz belediye olarak odaya yer tahsisi yapacağımızı belirttik” dedi.

 

“YÖNETİM YİNE ESKİ YÖNETİM”

 

Başkan Adaylarından Recep Şahin de seçimler öncesi yaptığı konuşmada “Odamızda üyelerimiz zor şartlar altında çalışıyor” dedi. 2014 yılında da seçim yarışına girdiğini ve az bir farkla seçimi kaybettiğini anımsatan Şahin “Mustafa As başkan ‘değişim olacak diğer yönetimi değiştirdim’ diyor ancak baktığımızda yönetim yine eski yönetim” dedi. Oda üyelerinin daha iyi şartlara sahip olması için çalışacaklarını kaydeden Şahin “UKOME biriminin ilçemize açılması bir seçim yatırımıdır. Sıkıntıları çözecek Recep Şahin ve yönetimidir” dedi. Odanın aracının 34 plaka olduğunu belirten Şahin “Bunun 59 plaka olması lazım. Bir kurtarıcımız var reklam amaçlı yol kenarında duruyor. Korsanlarla gerekli mücadele yapılmadı. Biz göreve geldiğimizde korsanlara etkin bir mücadele yapacağız” dedi.

 

“ODA KENDİNİ YENİLEYEMEDİ”

 

Başkan Adayı Fatih Kaleli de Çerkezköy devamlı büyümesine rağmen odanın kendini bir türlü yenileyemediğini belirterek “Sıkıntılarımız büyük. Burada verilen hizmetlerden yararlanamadık. Biz esnafımızın sorunlarını çözeceğiz. Göreve geldiğimizde çözülmemiş sıkıntı kalmayacak” dedi. Odaya yeni bir çekici alacaklarını ve esnaf için yardım fonu oluşturarak ihtiyaç sahibi esnafa yardımcı olacaklarını söyleyen Kaleli, “Ayrıca üyelerimize iskontolu lastik temininde bulunacağız. Kaybolan itibarımızı yeniden tesis edeceğiz” dedi.

 

“KAZANAN ODAMIZ OLACAK”

 

Seçimler öncesi son konuşmayı mevcut başkan Mustafa As yaptı. 24 yıldır oda üyesi olduğunu kaydeden As, “Son iki yıldan bu yana oda başkanlığı yapıyorum. Bu güne kadar hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet etmeye çalıştık. Seçimde kim kazanırsa kazansın kazanan odamız olacak” dedi. İlçeye UKOME birimini kazandırdıklarını kaydeden As, korsanla mücadele konusunda önemli çalışmalar da yaptıklarını kaydetti. S plakalarda yaşı 19’dan 23’e çıkardıklarını J plakalı araçlarda ikili eğitim veren okulların saat 08:00’da açılması sıkıntılara neden olduğu için biraz ileri saate kaydırdıklarını dile getiren As, “M plakalarda odamıza bağlı kooperatif araçları teke indirilmesi için çalışma yaptık. Bu konuda birleşmeden başka çare yok” dedi. Kamyoncu esnafının K belgelerinin Çerkezköy’de verilmesini sağladıklarını söyleyen As, “İlçemizde TÜV istasyonu kurulmasını da kısa süre içinde sağlayacağız. Bina anlamında şoför esnafımıza her türlü hizmet verebilecek bir yeni bina yapılması için proje hazırladık göreve geldiğimizde bunu da yapacağız” dedi.

 

AS GÜVEN TAZELEDİ

 

Genel kurulda 729 oy kullanılırken, kullanılan oyların 3’ü geçersiz sayıldı. 308 oy alan Mustafa As yeniden başkanlığa seçilirken, Recep Şahin 286, Fatih Kaleli de 132 oy aldı. Mustafa As başkanlığındaki yönetimde Hakan Fıçıcı, Cemal Buzkuş, Hacı Ali Rişvan, Fikret Güven, Erdinç Erke, Taylan Taşdemir, Hüsamettin Keskin, Şenol Aydoğdu yer aldı. Denetleme kuruluna Fatih Uzel, Yılmaz Cürebal ve Aytaç Erdem seçildi.

 

YOĞUN KATILIM

 

Kongreye AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ,Tekirdağ Ticaret İl Müdürü Enver Tepe, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayları Necati Aksu ve Erkan Zümbül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU