Belediye personeline ilk yardım anlatıldı

Çorlu Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz yıllarda kurulan ilk yardım ekibine yönelik ilk yardım yenileme eğitimi düzenlendi.

GÜNDEM 18.01.2018 17:25:00 0
Belediye personeline ilk yardım anlatıldı

Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimde, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda, hasta veya yaralıya sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ve durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle yapılan ilaçsız ilk yardım uygulamaları anlatıldı.

 

UYGULAMA EĞİTİMİ DE VERİLECEK

 

Trakya İlk Yardım Eğitim Merkezi görevlisi Dr. Veyis Gedikoğlu tarafından verilen eğitimde genel ilk yardım, hasta veya yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, hasta veya yaralı taşıma tekniklerinin yanı sıra; kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, boğulmalarda ve göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması durumlarında yapılacak temel ilk yardım müdahaleleri hakkında da bilgiler verildi. Çorlu Belediyesi ilk yardım ekibine ilk gün gerçekleştirilen teorik eğitimin ardından uygulama eğitimi de verileceği kaydedildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN