Kültür Merkezi çalışmaları sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray'a kültür merkezi yapılacak. İnşaatın yapılacağı alandaki binanın yıkım ihalesi 25 Ocak'ta sonuçlanacak.

GÜNDEM 18.01.2018 17:24:00 0
Kültür Merkezi çalışmaları sürüyor

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kültür Merkezi Projesinin planlarını inceledi. Çoban “İlçemize ve ilçemiz insanına yakışan bir projeyle karşı karşıyayız. Proje tamamlandığında Saray'ın bütün sosyal yaşantısını tümüyle değiştirecek bir durum oluşacak. Çok güzel düşünülmüş, tasarlanmış bir plan. Bizim planımız da bu eser sona erdikten sonra kültür ve sanat merkezimizi en etkin biçimde kullanarak halkımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın kullanımına sunmak olacak. Burada en iyi sanat derslerini vereceğiz. En nitelikli tiyatroları sahneleyeceğiz. En başarılı filmleri izleyeceğiz” dedi.

 

720 GÜNDE TAMAMLANACAK

 

Çoban “25 Ocak'ta gerçekleşecek yıkım ihalesinin ardından bölgedeki yapı yıkılacak ve zemin inşaata uygun hale getirilecek. Altında kapalı otopark olan yapıda 110 direkle güçlendirilmiş temel olacağından temelin atılması normal inşaat süreçlerinden uzun sürecek. 720 günde tamamlanması taahhüt edilen kültür ve sanat merkezi, yüklenici firma tarafından daha kısa sürede tamamlanarak teslim edilmek isteniyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ