Sınavlarda tablet dönemi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet alacak adayların direksiyon uygulama sınav değerlendirmeleri, Ankara'daki pilot bölgede tablet bilgisayarlarla yapılmaya başlandı.

GÜNDEM 17.01.2018 14:22:00 0
Sınavlarda tablet dönemi

Bakanlık tarafından sürücü adaylarına, teorik sınav sonrasında direksiyon uygulama sınavlarının düzenlendiğini belirten MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğl, “Her yıl 1,5 milyonu aşkın kursiyer direksiyon uygulama sınavlarına alınıyor. Uygulama sınavlarındaki başarısızlıklar da göz önünde bulundurulduğunda her yıl 2 milyonu aşkın sürücü adayına sınav yapılıyor. Direksiyon uygulama sınavlarının diğer kağıt, kalem kullanılan yazılı sınavlardan farklı özellikleri var. Bu sınavlar AB standartlarının üzerine çıkarak iyi bir noktaya geldi” dedi. 

 

DİĞER İLLERDE DE UYGULANACAK

 

Direksiyon uygulama sınavı değerlendirmelerinin daha önce her kursiyer için hazırlanan 3 evrak üzerinden yapıldığını, 2018 itibarıyla Ankara´da başlatılan pilot uygulama kapsamındaki değerlendirmelerin tablet bilgisayarlarla yapılmasının startını verdiklerini ifade eden Şamlıoğlu, uygulamayı kısa bir süre sonra 81 ile yaygınlaştıracaklarını, böylece ülke genelinde uygulama birliğine geçileceği bilgisini verdi.

 

35 DAKİKA SONRA SİSTEME AKTARILACAK

 

Önceki uygulamalarda sınav sonuçlarının sınav yapıcılardan elektronik ortama aktarılma sürecinin uzun zaman aldığını belirten Şamlıoğlu, “Şimdi ise tablet uygulamasıyla 35 dakika süren sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik sistem ağı MEBBİS´e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet´e aktarılacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ