Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi Sınavları devam ediyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Meybem A.Ş. İşbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi Kapsamında Sınavları devam ediyor.

GÜNDEM 16.01.2018 17:09:00 0
Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi Sınavları devam ediyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi Makine Bakımcı Seviye 3 ve Seviye 4 ve Metal Sac İşlemeci Seviye 3 sınavları Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde ilk olarak teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavları yapıldı. Toplam 36 adayın katıldığı sınav sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyete devam edebilecek. Makine ve Metal alanlarından Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için sınavlara giren 36 aday başarılı oldukları takdirde sınav ücretleri İşsizlik Fonundan kendilerine iade edilecek.

 

 ZORUNLU HALE GELDİ

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül “5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldi. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' almaya hak kazanacak. Makine ve Metal alanlarında toplam 36 aday ile ilçemizdeki sınavları gerçekleştirdik. Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ