Belediyeden 'Yeni Yıl Satranç Turnuvası'

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Yıl Satranç Turnuvası'na 64 sporcu katıldı. İki gün süren turnuvanın açılış hamlesini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı.

SPOR 7.01.2018 19:11:00 0
Belediyeden

Çerkezköy Belediyesi tarafından hafta sonu belediye hizmet binası konferans salonunda Yeni Yıl Satranç Turnuvası düzenlendi. Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan turnuvaya toplam 64 sporcu katıldı. Çerkezköy Belediyesi Yeni Yıl Satranç Turnuvası açılışına Belediye Başkanı ahap Akay’ın yanı sıra Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut ve çok sayıda veli katıldı. Turnuvada Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut başhakemlik yaparken, Selçuk Ertaş ve Ceylan Aslan da hakem olarak görev yaptı.

 

“CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR”

 

Turnuvanın açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, turnuvada görev alan hakemler ile katılan sporculara ve velilere teşekkür etti. Akay, çocukların satranç sporuna olan ilgilerini artırmak adına yaptıkları çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini belirterek “Çerkezköy’de satranç alanında ciddi bir potansiyel var. Ulusal düzeyde gerçekleştirilen turnuvalarda kentimiz satranç sporcuları önemli başarılar elde ediyorlar” dedi.

 

2 GÜN SÜRDÜ

Bu tür organizasyonlarla satranç sporuna olan ilgiyi artırmak ve daha nice ulusal ve uluslararası alanlarda başarılı olacak sporcular yetişmesini amaçladıklarını söyleyen Akay, turnuvaya katılan sporculara başarılar diledi. Turnuva, Başkan Akay’ın açılış hamlesi ile başladı. Turnuva 5 tur üzerinden iki gün sürdü.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU