Engellilere zorlu parkur!

Çerkezköy İnan Sokak'ta görme engelliler için yapılan kabartmalı yürüyüş yolu, engelliler için bir engelli parkura dönüştü. Sarı kabartmalı engelli yolu, kaldırımdaki engellere göre d?

GÜNDEM 5.01.2018 21:59:00 0
Engellilere zorlu parkur!

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak’ta görme engelli vatandaşların rahatça kaldırımda yürüyebilmeleri için yapılan engelli yolları, adeta engel çıkaran yollar haline geldi.

 

ADETA ENGELLİ PARKURA DÖNÜŞTÜ

 

İnan Sokak’ta bulunan sarı kabartmalı engelli yolu, kaldırımdaki engellere göre düzenlenince ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Görme engelliler için yapılan yolun, kaldırımdaki elektrik baskı ve banklara göre düzenlenmesi ve elektrik baskının etrafından dolaştırılması tepkiye neden oldu. Bu yolların engelli vatandaşların rahatça, kimseye ihtiyaç duymadan yürüyebilmeleri için yapıldığını, fakat elektrik baksı ve banklar ile engellendiğini belirten vatandaşlar “Kaldırımdaki bu engelli yolunu yapanlar kör mü? Hangi mühendis, hangi mimar böyle bir proje çiziyor? Burada görme engelli vatandaşlarımızı hiç düşünmeden çalışmışlar. Burada engellilere bildiğin parkur yapmışlar” diyerek görme engellilerin yürüyüş yolunda gerekli düzeltme çalışmalarının yapılmasını istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU